top of page

Top whiskey-uri ieftine pe care sa le eviti

Vrei sa bei si tu whiskey ca barbatii dar nu prea ai vrea sa dai 2-300 lei pe o sticla de alcool bun. Ei bine, daca vrei sa iti cumperi whiskey ieftin si bun, citeste: Top 3 whiskey-uri bune sub 100 Lei!

Totodata, incearca sa eviti urmatoarele variante de a te imbata ieftin:


1. Ballantine's sau popular "BalanȚan"


Un whiskey de supermarket, foarte popular la noi pentru ca in trecut a fost printre primele bauturi de import aparute. Este un whiskey tip blended (amestec de multe soiuri de whiskey) care este destul de brutal, deloc fin si care te va "zgaria" pe gat. Chiar daca este ieftin (de multe ori sub 50 lei pentru 0.7L), incearca sa-l eviti si sa dai cu 10 sau 20 lei in plus pentru un whiskey decent (vezi articolul de mai sus).

2. Johnnie Walker Red Label


Fratii George si Alexander Walker fac niste whiskey-uri extraordinare. Insa varianta Red Label nu este printre ele - un whiskey la care se simte pregnant taria si pe care nu-l poti bea decat daca il amesteci cu o alta bautura (a se citi cola).

Pro tip pentru bogati: Daca esti miliardar sau macar vrei sa te simti ca unul, alege Johnnie Walker Blue Label - un whiskey creat in 1992 pentru cunoscatori. Dar are si un pret pe masura - il gasesti pe la 800-1000 Ron pentru varianta de 0.7L. Dar, deh, odata faci rate pe cardul de credit, nu?


3. Grant's


Ma ustura gatul doar cand ma gandesc la el. Similar cu Johnnie Walker dar cu arome putin mai dulci de vanilie, Grants este un whiskey de care ma feresc si pe care m-am lecuit sa-l mai beau dupa o betie crunta.


4. Teacher's


Din nou un whiskey tip amestec (blend) dar cu o pondere mai mare (40-45%) de continut single malt (ceea ce e bine) si arome de fum si mere/pere. Nu e chiar un whiskey foarte rau, dar la 60 lei poti gasi la oferta Jameson Original 0.7L care il face de ras complet.


5. Evita sa cumperi whiskey-uri no name


Chiar daca ti se pare tie ca 700 ml cu 40 lei este super oferta, ficatul tau (si asa obosit dupa atatea lupte cu alcool) nu va fi deloc incantat de faptul ca ii dai de munca cu bauturi sintetice create cu ingrediente de slaba calitate.


Pro tip: Evita si urmatoarele whiskey-uri: Label 5, Long John, Glengarry, Cutty Shark si The Famous Grouse. Pe scurt, evita whiskey-uri sub 50 lei. Pentru sanatatea ta si a prietenului tau, ficatul.


Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@The Guy

Comments


bottom of page