top of page

Top orase din Europa pentru un city break perfect in 2022 - Partea II

Continuam seria oraselor perfecte pentru spalat pacatele din 2021, cu inca 2 idei de vacanta. Daca nu ai citit deja partea intai, poti sa o faci oricand dand click aici: Top orase din Europa pentru un city break perfect in 2022 - Partea I.


4. Bari, Italia

Un oras foarte frumos din sudul Italiei, Bari are de toate: palmieri, un centru vechi foarte frumos, plaja si foarte multe destinatii la 30 minute distanta cu trenul. La aproximativ 1h45min fata de Bucuresti cu avionul, Bari este si super aproape de casa.

Dar ce face din Bari o destinatie cu adevarat speciala este reprezentat de statiunile dimprejur: Polignano a Mare si Alberobello. Situate la distante apropiate de Bari (30-45 minute), aceste statiuni merita vizitate, mai ales in conditiile in care trenurile care duc acolo sunt foarte dese si foarte ieftine (5-7 euro/pers.)

Celebra plaja din Polignano a Mare cu pesteri ascunse la care poti ajunge doar inotand


Alberobello, cu celebrele case Trulli ce fac parte din patrimoniul Unesco


Cum ajungi?

Cu avionul, zbor direct Bucuresti - Bari cu Wizz Air 1h45min. De la aeroport ajungi foarte repede in oras cu trenul (aproximativ 20 minute) si costa doar 5 euro/persoana. Poti opta si pentru autobuzele express (similar ca pret dar poate dura mai mult) sau varianta scumpa cu taxi-ul.


Cat costa?

Facem repede un calcul si observam ca:


  1. Perioada: Mai-Iulie 2022 - 3 nopti

  2. Avion --> 600-1000 Ron / persoana (Bucuresti - Bari) cu Wizz Air

  3. Cazare Bari --> aproximativ 1000 Ron / cuplu / camera dubla 3 nopti (hotel 3 stele)

Total = intre 1600 - 2000 ron / cuplu (excluzand costuri cu mancarea, muzee, etc.)


5. Salonic, Grecia

In Grecia de regula mergem in statiunile deja ultracunoscute (Corfu, Zakynthos, Mikonos, etc.) sau in capitala Atena. Ei bine, daca ai fost deja in aceste destinatii, a venit momentul sa faci o mica excursie intr-un oras cosmopolit si cochet: Salonic sau Thessaloniki cum ar zice grecii. Salonic este un oras vibrant, are o energie fantastica si combina arhitectura veche cu stiluri neo-moderniste si influente contemporane.

Poti chiar sa combini vizitarea acestui oras cu o vacanta in Halkidiki, cele doua fiind foarte apropiate. Este cea mai apropiata destinatie fata de Bucuresti din acest top, ruta cu avionul fiind in medie de 1h15min.

Plaja Posidi din Halkidiki, Kassandra (Halkidiki este compusa din 3 brate/statiuni: Kassandra, Sithonia si Muntele Athos)


Salonic este un oras vibrant, are o energie fantastica si combina arhitectura veche cu stiluri si influente contemporane.


Cum ajungi?

Cu avionul sau cu masina. Cu avionul faci 1h15min si iti bei linistit cafeaua. Cu masina faci cam 10-11 ore daca nu intampini trafic pe drum si treci lejer pe la vami. Am mers cu masina - recomand din tot sufletul cu avionul. De la aeroport pana in centru sunt cam 13 km pe care ii poti parcurge cu autobuzul in 40 minute (2 euro/pers) sau cu taxi in 25 minute (20 euro).


Cat costa?

Facem repede un calcul si observam ca:


  1. Perioada: Iulie-Septembrie 2022 - 3 nopti

  2. Avion --> 550-900 Ron / persoana (Bucuresti - Salonic) cu Ryan Air

  3. Cazare Salonic --> de la 850 Ron / cuplu / camera dubla 3 nopti (hotel 3 stele)

Total = intre 1400 - 1800 ron / cuplu (excluzand costuri cu mancarea, muzee, etc.)



In rest, ce sa zic, pune-te pe rezervat si spor la vacanta!


Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@The Guy



Comments


bottom of page