top of page

De ce ar trebui ca fiecare barbat sa detina un G-Shock?

Sa nu-ti fie rusine daca nu stii ce e ala un G-Shock. E ok, intelegem ca ai trait ultimii 20 de ani naufragiat pe o barca si ai descoperit internetul de curand. Dar tot raul spre bine, intrucat articolul asta va acoperi tot ce vei avea nevoie sa stii despre unul dintre cele mai "dure" ceasuri de pe piata.


Ce este G-Shock?


G-Shock este o divizie de ceasuri sport, creata de Casio in 1983, dupa ce inginerul Kikuo si-a scapat pe jos ceasul primit de la tatal sau si s-a spart - atunci a decis ca este timpul pentru proiectarea unui ceas cu "Triple 10 resistance" (vezi mai jos). Practic, G-Shock este de ceva timp un simbol al masculinitatii in materie de ceasuri, fiind concepute sa reziste la situatii extreme. Chiar daca ai burta si esti anti-sportiv, purtand un astfel de ceas, te vei simti ca The Rock dupa ce-i bate pe toti raufacatorii din ultimul Fast & Furios.


Si acum detalii cu care sa te lauzi la urmatoarea bere cu baietii:


G-Shock = Gravitational Shock

Triple 10 resistance = Ceasurile au fost concepute sa reziste celor trei concepte de 10: bateria sa reziste 10 ani, sa fie rezistente la apa 10 bar si sa reziste unei caderi de la 10 metri.



Cum sa alegi ceasul potrivit pentru tine?


Evident, fiind pe piata de aproape 40 de ani, diversitatea modelelor si globalizarea de la sfarsitul anilor 90 face dificila alegerea unui singur ceas in prezent.


Ceasurile vin intr-o multitudine de variante, de la materiale precum rasina, carbon, otel inoxidabil pana la variante cu functii smart sau mini-panouri fotovoltaice (oficial Tough Solar) care permit incarcarea solara eficienta a ceasului folosind lumina solara.


1. Mergi pe clasic


Daca nu esti hotarat ce sa alegi, poti alege un model inspirat din stilul clasic G-Shock, de altfel si stilul cu care a debutat aceasta divizie in anii 80. Mai jos regaseste cateva exemple (primul ceas aparut in 1983 si alternativa moderna a acestuia):

Primul Ceas G-Shock aparut in 1983 - Modelul DW-5000C-1A

Alternativa moderna - ceasul Casio G-Shock GMW-B5000V



2. Variantele sport


Aici ai o gramada de variante, de la ceasuri single color pana la modele cu colorit camuflaj, ceasuri de uz militar sau obisnuit, cu extrem de multe functii sau extrem de simple. De la serii clasice pana la cele specializate (GravityMaster, FrogMan, Mudmaster etc). De la cateva sute de lei pana la cateva zeci de mii.

Casio G-Shock Carbon Core Guard la care carcasa contine fibra de carbon care il face mai usor si ii confera rezistenta sporita (pret estimativ 600 Ron)

Variante camuflaj, excelente pentru un antrenament dur la sala (G-Shock GA-700CM) (pret estimativ 500 Ron)

G-Shock Gravity Master - Ceasul meu preferat si unul dintre ceasurile din colectia mea - Are o multitudine de functii legate de aviatie pe care nici nu stiu si nici nu vreau sa le folosesc, precum si conectivitate bluetooth cu telefonul, incarcare solara si multe alte nebunii (pret estimativ 1300 Ron)

G-shock Mudmaster - Un alt ceas ultrasportiv, preferat de cei care se aventureaza in off-road. Ceasul are rezistenta sporita la noroi si vibratii, la lucrul in medii chimice dificile, precum are un set impresionant de senzori care masoara temperatura, presiunea atmosferica, etc. (pret estimativ: de la 1200 Ron)



Exista o multime de optiuni din care sa alegi, fie ca lucrezi in medii cu apa extrem de sarata sau doar doresti sa arati "cool" sau sa pari mai barbat.



3. Variantele "mai" elegante G-Steel


Este destul de clar ca un ceas G-Shock nu ar putea vreodata sa fie elegant, de asemenea maniera incat sa-l porti la costum. Dar unele modele pot fi purtate la o camasa smart-casual sau chiar intr-un mediu putin mai formal. Uite mai jos cateva exemple:

O varianta de ceas care merge purtat la birou, realizat integral din otel inoxidabil

G-Shock GST-B200D-1AER (pret estimativ 1400 Ron)

GST-B400, cel mai subtire ceas din seria G-Steel (pret estimativ 1600 Ron)






Preturi


In ultimii ani, ceasurile G-Shock s-au ieftinit considerabil, fiind posibil sa achizitionezi unul la preturi incepand chiar si de la 300 Ron daca stii sa cauti bine. Bineinteles, exista si variante foarte scumpe precum seria MR-G, care reprezinta varianta de lux a gamei G-Shock (cu preturi care pornesc de la 10-12.000 Ron si ajung pana la cateva zeci de mii de euro in functie de variantele de personalizare dorite de cumparator).



Desigur exista si varianta exorbitante, ceasuri facute pe comanda cu diamante rare sau alte nebunii, precum aceasta varianta pe care o poarta Floyd Mayweather:

Saracutul Floyd, gandindu-se ca si-a luat G-Shock si nu mai are bani de rate la avion :(


Deci daca vrei si tu sa fii ca Floyd, mi-e teama ca va trebui sa vinzi destul de multe chestii de prin casa. Dar pana la urma o faci pentru placerea ta, nu? Ce ii trebuie lu' ala micu' facultate in strainatate?


Daca vrei sa afli mai multe detalii despre ceasurile G-Shock, iti recomand sa intri direct pe site-ul oficial, sau aici.


Gata, acum stii si ce ceas sa porti ca macar sa arati mai barbat. Acum, hai la sala sa ai si muschi la care sa-l asortezi! Si ca sa faci muschi, citeste si: Cum sa faci muschi? Top 5 alimente bogate in proteine!



Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy

267 views0 comments

Yorumlar


bottom of page