top of page

Top gadgeturi geniale pe care trebuie sa le ai acum!

In sfarsit motive bune sa umbli in economiile familiei. Chiar crezi ca ala micu' vrea sa mearga la facultate in strainatate sau ca ai neaparat nevoie de asigurare medicala privata?


Pe de alta parte, eu scriu acest articol fiind ascuns in baie. Nu de alta dar am de gand sa cheltui toti banii de pantofi ai lui Mada aka Sefa la Casa. Majoritatea lor pe nimicuri shiny. Wow...wow, be careful!


1. Amazon Alexa (sau Google Home)


Daca nu ai auzit inca de aceste dispozitive, te poti numi cu adevarat homo sapiens-ul secolului XXI. Sa explic: oricare dintre aceste doua dispozitive este perfect capabil sa aduca "smart" la tine in "home".


Practic, tu spui si device-ul executa. Comenzi precum "Alexa, lights on" se aud frecvent la noi in casa din partea Mada, mai ales pentru ca Alexa este fata si stim cat de mult le place sa-si dea ordine una alteia.

Bineinteles, mai ai nevoie de cateva prize si intrerupatoare sa iti poti aduce casa in timpurile noastre, dar am scris despre cum poti sa iti faci casa smart cu 500 ron aici.


Pret: pentru variantele basic, atat Amazon Alexa cat si Google Home, pornesc de la 180 ron pe site-urile arhicunoscute romanesti.



2. Rocketbook - un caiet inteligent, foarte accesibil


La o prima vedere, nu pare mai mult de un caiet obisnuit cu un pix. Insa, ceea ce e super tare la acest caiet, este faptul ca poti scrie pe el si toate notitele ti se incarca automat in cloud, prin intermediul telefonului.


Stergerea notitelor de pe foile caietului este extrem de simpla: bagi caietul la cuptorul cu microunde, si puf!, ai caiet nou. Sau il stergi cu o carpa speciala, in functie de model.

Pret: Caietul smart porneste de la 17.95 Euro pentru varianta notebook si ajunge pana la 40 de Euro pentru modelele mai fita. Le gasesti pe toate aici.

Alternativa scumpa: Bineinteles, exista si varianta scumpa. Da' si buna. Este vorba despre reMarkable, o tableta grafica pe care iti aplici scrisul tau de doctor balbait si tableta transforma mazgalelile tale in scris "de calculator". Needless to say, se conecteaza cu tot ce ai smart prin casa. O gasesti aici.



3. Tava de dezghetare


Nu trebuie sa fii inginer sa o folosesti. Dar ca s-o intelegi iti trebuie ceva notiuni, si nu ma refer la perioada in care te dadeai inginer de structuri civile in Minecraft.


Ce face aceasta tava? Pai, e destul de simplu: iti dezgheata orice de pana la 8 ori mai repede decat s-ar fi dezghetat la temperatura camerei. Utilizeaza niste principii ale termodinamicii, este facut din aero aluminum, dar nu trebuie sa iti bati capu' cu nimicuri. Tot ce trebuie sa stii este ca dezgheata repede, fara curent si poti sa-l bagi si-n masina de spalat al nevesti.

Pret: O gasesti de regula cam pe la 20 Euro, pe Amazon, Aliexpress, etc. Uite aici un exemplu.



4. Mini-aspirator de firimituri


Nu mai eu stiu cati Dumnezei mi-a tras Mada pentru ca lasam firimituri, resturi de chipsuri sau coji de alune pe birou, mai ales dupa sesiuni de gaming prelungite, astfel ca daca si tu esti in aceeasi ipostaza afla ca ai noroc.


Acest mini-aspirator de mana are doar 8 cm, dar hei, conteaza cum ii folosesti.

Pret: Vreo 8 Euro si ceva maruntis pentru transport. Il gasesti aici.


5. Un cos de gunoi smart


Fa-i cu mana sau da-i un sut. In orice caz, se deschide elegant si iti poti debarasa gunoiul ca un adevarat lord. Mai da-i un sut si se si inchide. Genial!

Pret: Sunt foarte multe variante incepand de pe la 200 Ron pe la noi sau de la 40 Euro pe afara.



BONUS: Covorul alarma


Asa covor nici la dusmani sa nu faci cadou! Suna si zbiara pana pasesti pe el timp de minim 3 secunde. Practic, pana se opreste, ti-a stricat deja ziua. Partea buna este ca-i confectionat dintr-un material foarte moale, are spuma cu memorie si in plus, poti sa iti setezi tu cu ce sunet / discurs motivational sa te trezeasca.



Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheDad

202 views0 comments

Comments


bottom of page