top of page

Top 3 destinatii de plaja iarna, cu buget redus

Chiar daca iarna este un anotimp mai barbatesc in care iti poti etala talentele de deszapezire a masinii sau sa ai mainile calde fara manusi, suntem convinsi ca inauntrul tau exista un mic copil sensibil care isi doreste o vacanta la plaja, cat timp restul cunostintelor tale raman acasa la temperature negative, mocirla si deszapezire. “Insert evil smile”

Si pentru ca tu sa nu trebuiasca sa o faci, am compilat noi un top cu destinatii in care poti sa stai la plaja si sa te bucuri de cocktailuri de dimineata pana seara, fara a-ti schimba budigaii de inot.


1. Malta

Temperatura: 16-25 gr.C


Malta este printre cele mai accesibile destinatii de vacanta in sezonul rece si in plus, este si foarte aproape de tara noastra, la numai 2h30min de Bucuresti cu avionul. Mai exact o poti gasi pe harta aici.


Malta este o destinatie destul de aglomerata in sezonul cald, astfel ca o vacanta in timpul iernii poate fi exact ceea ce iti doresti, intrucat in Malta poti sa si vizitezi pe langa lenevitul la plaja si shopping-ul agresiv coordonat de Mada aka Sefa la Casa.

Arhipeleagul se afla imediata vecinatate a insulei Sicilia, la cativa centimetri mai jos, daca masori pe google.


Moneda in care vei plati este Euro, astfel ca nu trebuie sa te incurci cu nimicuri precum schimbul valutar Ron – Yen Chinezesc. Insula nu este foarte mare si iti recomand sa inchiriezi un scuter / ATV / biciclete pentru a te deplasa in voie sau sa profiti de varianta mai ieftina si sa te deplasezi cu transportul in comun. Evita pe cat posibil taxi-urile, pretul per km fiind undeva la 2 Euro.

Exemplu costuri vacanta Malta

Perioada: Decembrie - Ianuarie - Februarie (posibil sa prinzi un pic mai frig in Jan/Feb)

Durata: 5 nopti

Persoane: 2 adulti

Transport Avion: intre 600-1000 ron/2 persoane (Wizz Air, exclusive perioadele de Craciun si Revelion)

Cazare hotel decent: De la 800 ron/sejur (Hotel min. 3 stele, mic dejun inclus, pe booking.com)

Total avion + cazare: 1400 – 1800 ron / sejur / 2 persoane, la care se adauga costuri de transport local si mese la restaurant / cumparaturi la market / bilete la muzee, etc.



2. Cipru

Temperatura: 16-20 gr.C


O destinatie la fel de interesanta ca si Malta, in care poti sa imbini plaja cu vizitat obiective turistice si shopping, este insula Cipru. Lunga de 240km si lata de aproximativ 100km, Cipru reprezinta o tara-insula localizata in marea Mediterana, la aproximativ 2h cu avionul, mai exact aici.


Daca vrei relaxare si o vacanta mai linistita, iti recomand Paphos. Daca cauti distractie si ceva mai multa animatie seara, mergi fara indoieli in Limassol. Daca vrei senzatii turcesti, mergi in Larnaka.


Insula este impartita intre Republica Cipru (2/3 din suprafata totala) si celalalta treime de Republica Turca a Ciprului de Nord. Deci, in mod evident, limbile oficiale sunt greaca si turca.

Si aici vei plati in Euro deci pregateste-te sa incingi Revolutu’ cumparand bere (2.4 Euro) pentru barbatul din tine si cocktailuri (6 Euro) pe plaja pentru consoarta ta.


Pro tip: Cat esti in Cipru este obligatoriu sa incerci branza Halloumi, care pentru ei este o mandrie nationala. Se gaseste mai peste tot, cu preturi incepand de la 3 euro/portia.

Exemplu costuri vacanta Cipru

Perioada: Decembrie - Ianuarie - Februarie (posibil sa prinzi un pic mai frig in Jan/Feb)

Durata: 5 nopti

Persoane: 2 adulti

Transport Avion: intre 500-1000 ron/2 persoane (Ryan Air, exclusiv perioadele de Craciun si Revelion)

Cazare hotel decent: De la 900 ron/sejur (Hotel min. 3 stele, mic dejun inclus, pe booking.com)

Total avion + cazare: 1400 – 1900 ron / sejur / 2 persoane, la care se adauga costuri de transport local si mese la restaurant / cumparaturi la market / bilete la muzee, etc.



3. Dubai

Temperatura: 30-40 gr.C

Contrar asteptarilor, Dubai nu este un oras scump. Permiteti-mi sa reformulez: Dubai poate sa nu fie un oras scump.


Wow…wow, be careful.


Unul dintre cele 7 emirate si cel mai cosmopolit si permisiv dintre ele, Dubai este probabil cea mai ieftina destinatie de vacanta, daca iti doresti temperaturi de peste 30 gr.C in luna Ianuarie. Noi am fost in luna Noiembrie si am prins 38 de gr.C in timpul zilei.

Pro tip: Nu merge in Dubai in perioada de Craciun / Revelion. Va costa cel putin de 5 ori mai mult totul.

In Dubai ajungi relativ repede, existand zbor direct prin Wizz Air (5 ore) si trebuie sa ai in vedere ca ai nevoie de pasaport valid (6 luni inainte de a expira) pentru a intra in tara. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca alcoolul este foarte scump (10-14 euro pentru 1 bere) si ca weekend-ul la ei tine de Vineri pana Sambata, Duminica fiind prima zi de lucru a saptamanii.


Pro Tip: Cumpara-ti alcool din Duty Free in aeroport, la aterizare. Aici preturile sunt similare cu aeroporturile din alte tari, si mult, muuuult mai scazute decat in oras. Be careful, nu poti consuma alcool decat in camera de hotel.


De asemenea, daca tot ai ajuns in Dubai, vezi cum faci sa vizitezi cea mai inalta cladire din lume (828m inaltime) Burj Khalifa si al 2-lea cel mai mare mall din lume, The Mall of Dubai. Sunt foarte multe lucruri de spus despre Dubai, dar o sa le detaliem intr-o postare separata.


Pro tip: Cumpara-ti biletele pentru Burj Khalifa on-line sub forma unui pachet care va include si access la acvariul din mall. Vei economisi astfel ceva banuti, intrucat cu siguranta vei dori sa le vizitezi pe amandoua.


Plaja in Dubai


Plajele din Dubai nu sunt cu ape albastru-azur si nici nu au baruri cu nuci de cocos. In schimb, apa are o temperatura excelenta, nisipul este extrem de fin si in spate ai o priveliste incredibila (cel putin pentru noi): zeci de zgarie nori la cativa metri de prosopul tau.

Exemplu costuri vacanta Dubai


Perioada: Ianuarie-Februarie (evita sfarsitul lunii Decembrie, poate fi extrem de scump)

Durata: 5 nopti

Persoane: 2 adulti

Transport Avion: intre 1000-2000 ron/2 persoane (Wizz Air, exclusiv perioadele de Craciun si Revelion)

Cazare hotel decent: De la 2000 ron/sejur (Hotel min. 3 stele, fara mic dejun inclus, pe booking.com)

Total avion + cazare: 3000 – 4000 ron / sejur / 2 persoane, la care se adauga costuri de transport local si mese la restaurant / cumparaturi la market / bilete la muzee, etc.



MENTIUNE: Tel Aviv, Israel


La doar 2.5 ore de Bucuresti, Tel-Aviv este una dintre cele mai apropiate destinatii non-europeene cu temperaturi bune spre foarte bune in sezonul rece. Noi, de exemplu, am prins temperaturi de pana la 25 gr.C in luna Decembrie in Tel-Aviv, dar lunile Ianuarie si Februarie sunt destul de reci, temperaturile medii situandu-se in general intre 15-19 gr.C.


Scurt pe doi, despre Tel Aviv


Mie imi place sa spun despre acest oras ca este copilul lu' Miami si Barcelona, plus acel mix oriental din Dubai. Tel Aviv este un oras superb cu o cultura foarte frumoasa, plaja splendida si un istoric extrem de interesant.


Si...cam cat costa?


Desi avionul este extrem de ieftin (undeva intre 200-300 ron/persoana), cazarea si mancatul in oras sunt scumpe. De exmplu, pentru 5 nopti de cazare in afara sezonului, la un hotel decent (camera mica, baie in camera, fara mic dejun - deci nu fite) discutam de preturi de la 3500 ron / 2 persoane. Una peste alta, avion cu cazare in sezonul rece incepe de la 4000-4500 ron / 2 persoane / 5 nopti.


BONUS: Doha, Qatar


Doha este inca o destinatie noua pentru romani, dar capata destul de rapid popularitate, fiind un mix fabulos de cultura si , plaje impecabile si shopping la cel mai inalt nivel. Temperaturile sunt perfecte, cu valori de pana la 30-32 gr.C in luna cea mai friguroasa, Ianuarie.


Desi orasul in sine nu este foarte scump si ajungi destul de repede (4 ore cu avionul), biletele de avion (Qatar Airways) se invart pe la 600 euro / persoana. Dar, de altfel, sunt multe perioade in care poti prinde reduceri la avion si biletele pot costa 400 euro / persoana.


Costuri, pe scurt.


In aceasta situatie, Doha poate deveni o destinatie premium la un pret decent, sumarizand un cost estimat avion + cazare de 5200 – 6500 ron / sejur 5 nopti / 2 persoane (adica intre 1100-1400 euro).



Concluzie

Desigur, sunt multe destinatii de vacanta pe care le poti alege pe perioada iernii. Intr-un articol viitor, vom detalia destinatiile exotice catre care sa te indrepti cand ti-e dor de vara.


Tu unde vrei sa mergi iarna aceasta?


Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy

Comments


bottom of page