top of page

5 Beneficii ale ceaiului verde si de ce sa il bei regulat

Salutare fetelor! Stim cu toate ca ceaiurile reprezinta o alternativa foarte sanatoasa la bauturile indulcite/carbogazoase. In plus, la nivel mondial ceaiul este cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. Evident.


Ceaiul verde este unul dintre cele mai sanatoase tipuri de ceai pe care poti sa le consumi, datorita multitudinilor de beneficii pe care le aduce organismului.


Ce este ceaiul verde?


Originar din China, ceaiul verde este al doilea cel mai consumat tip de ceai, dupa cel negru. Ceaiul verde este obtinut din frunze de Camelia Sinesis la fel ca si ceaiul negru. Diferenta dintre puritatea ceaiului verde si taria ceaiului negru este data de soiul frunzelor si procesul de fermentare al acestora. In timp ce frunzele aferente ceaiului negru se pun la fermentat dupa procesul de aburire, cele pentru ceaiul verde se ruleaza si sunt uscate imediat. Acesta este unul dintre motivele pentru care ceaiului verde i se mai spune si ceai virgin.


Top 5 beneficii ale ceaiului verde

  1. Super-aliment pentru imunitate. Bogat in antioxidanti dar si in vitaminele A, B, C, si E, ceaiul verde poate fi un aliat de nadejde in obtinerea si mentinerea unei imunitati optime si a unui ten de invidiat.

  2. Te ajuta in curele de slabire. Exista numeroase studii care au demonstrat eficacitatea utilizarii ceaiului verde in curele de slabire, mai exact in reducerea tesutului adipos.

  3. Inlocuitor al cafeinei. Ceaiul verde poate fi un inlocuitor excelent al cafelei intrucat contine cafeina. Deci, daca din oarecare motive nu poti sau nu vrei sa bei cafea, te poti baza pe o ceasca de ceai verde.

  4. Reduce stresul si anxietatea. Pe langa cafeina, ceaiul verde mai contine si L-teanina, un aminoacid esential care contribuie la reducerea stresului si anxietatii.

  5. Reduce riscul aparitiei multor boli. Ceaiul verde este cunoscut la nivel mondial pentru proprietatile sale benefice in lupta cu boli cardiovasculare si pentru reducerea considerabila a riscurilor de a dezvolta diabet zaharat. Printre multe alte beneficii se numara si: intarzierea imbatranirii pielii, reducerea colesterolului, mentinerea unui sistem nervos sanatos.

Cu toate ca ceaiul verde are extrem de multe beneficii si motive pentru care sa il consumi

regulat, trebuie sa ai grija si la urmatoarele contraindicatii:

  1. Sensibilitatea la cofeina. Daca stii ca esti sensibila la cofeina in general, este bine sa eviti consumul de ceai verde. Efectul creat poate fi mai daunator decat beneficiile (stari de agitatie, anxietate, insomnii etc.)

  2. Nu este recomandat in sarcina. In doze mari, poate contribui la greutate redusa la nastere a bebelusului, transferul ceaiului in laptele matern si aparitia episoadelor de insomnie la bebelus, precum si multe alte. In cantitati moderate nu exista suficiente date care sa indice anumite contraindicatii, dar este recomandat sa eviti aceasta bautura in perioada sarcinii.

  3. Afecteaza nivelul de fier din organism. Din cauza continutului de tanin, ceaiul verde consumat in cantitati mari iti poate deregla nivelul de fier din organism. De asemenea, tot din cauza taninului ceaiul verde reduce absorbtia acidului folic in organism, substanta recomandata de regula persoanelor in perioada de sarcina.

  4. Nerecomandat daca urmezi tratament cu anticoagulante. Vitamina K din ceaiul verde poate afecta tratamentele medicamentoase care ajuta la subtierea sangelui, precum anticoagulantele. In aceste cazuri, nu se recomanda consumul de ceai verde.


Deci sa concluzionam: consumul de ceai verde este o sursa excelenta de sanatate datorita proprietatilor pe care aceasta bautura le are, atat timp cat o facem cu moderatie si nu exageram cu cantitatile. Bineinteles, totul merge mana in mana cu oleaca de sport si o alimentatie echilibrata.



Cu seriozitate,

Mada, Sefa la Casa

@TheGuy

Recent Posts

See All
bottom of page