top of page

Unde pleci daca incepe al 3-lea razboi mondial? Topul celor mai sigure tari

Patriot sau nu, trebuie sa ai un plan de rezerva. Daca pentru tine nu, atunci cel putin pentru femeile/copiii/batranii din viata ta. Astfel, este important sa stii care sunt cele mai sigure zone din lume in cazul in care izbucneste un al treilea razboi mondial.


Topul este bazat pe un studiu Global Peace Index realizat in 2021.


Sa incepem, zic.


Citeste si:



1. Islanda


Potrivit clasamentului Global Peace Index 2021, Islanda este tara cu cel mai mic risc de implicare in vreun razboi mondial. Datorita amplasarii sale geografice (extremul de nord fata de Europa, in mijlocul Oceanului Atlantic) si datorita traditiei sale pacifiste. Fiind o tara care apartine NATO, Islanda nu are o armata proprie, asigurand ordinea cu paza de coasta si politia publica.



Pro tip: Aurora Boreala tata! O sa te saturi de ea :D


2. Noua Zeelanda


Potrivit Global Peace Index, poti sa te orientezi si catre Noua Zeelanda ca fiind un loc sigur in cazul unui razboi mondial. Este considerata a doua cea mai pacifista tara din lume. Desigur, aceasta pozitie in clasament are legatura si cu amplasarea sa geografica, departe de puteri precum Rusia si Statele Unite, principalii protagonisti intr-un posibil conflict.




Citeste si:


3. Danermarca


Acest al treilea loc din clasament este ceva mai discutabil daca discutam despre un posibil razboi care si-ar avea originea in Europa. De asemenea, Danemarca apartine NATO. Daaaaar, Groenlanda este teritoriu danez si ar putea fi un bun refugiu impotriva unui cataclism planetar.




4. Portugalia


Portugalia este o tara care de-alungul istoriei s-a ferit de a participa la razboaie globale. Apartine NATO, dar amplasarea ei si caracterul portughez, fac din aceasta tara o destinatie buna pentru a scapa de haos si de un posibil razboi mondial.


Pro tip: Si mananci cate pasteis de nata vrei!!! (Vezi mai jos si saliveaza)




5. Slovenia


Toate calculele indica faptul ca Slovenia este o alta tara pasnica (desi a suferit un razboi civil balcanic oribil atunci cand Iugoslavia s-a dizolvat). Cu toate acestea, odata cu situatia din Ucraina, premierul sloven, Janez Jansa, a mers la Kiev in plin razboi impreuna cu sefii de stat ai Poloniei si Cehiei pentru a se intalni cu Zelensky si pentru a oferi sprijin Ucrainei. Slovenia ramane oricum un stat sigur.

Alte tari sigure: Austria, Irlanda, Elvetia, Cehia, Canada, Singapore


Toate tarile de mai sus sunt considerate a fi relativ sigure in situatia in care incepe un al treilea razboi mondial, insa este evident pentru toata lumea ca nicio tara din lumea asta nu poate garanta 100% faptul ca nu va fi implicata intr-un asemenea conflict.



Citeste si:



Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy


2,749 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page