top of page

Top 5 vinuri rosii pana in 50 de lei pe care le bea un barbat adevarat!

Ca esti alcoolic stiam deja. Acum trebuie sa vezi daca bei si ce trebuie. Din experienta (zic eu, vasta) proprie si din dezbaterile cu toti prietenii a reiesit acest top al celor mai bune vinuri rosii sub 50 de lei, pe care daca nu le-ai incercat inca, e momentul sa o faci.

Fara sa o mai lungim, hai sa vedem care sunt cele mai bune 5 vinuri rosii. Daca ai pofta de ceva mai tare, poti citi si:




Sa incepem, zic.


0. Vinul de casa


Te-am pacalit, vor fi de fapt 6 vinuri in acest top. Vinul de casa este fara indoiala cel mai sanatos dintre toate vinurile din aceasta lista si daca prinzi un soi bun, atunci iti recomand cu tarie (ahahaha, cu tarie :)) ) acest tip de vin. Vinul de casa (varianta buna) este ala brut, super sec care iti lasa un gust puternic in gura. Vin de barbati adevarati, ce sa mai!



1. Purcari - Freedom Blend (~40 lei)


Vinul meu rosu preferat, daca ne raportam la un buget sub 50 lei. Desi sunt mega fan al soiului Feteasca Neagra, acest vin de la Purcari depaseste cu mult vinurile din categoria sub 50 ron. Sau, dupa cum spun cei de la Purcari:


Expresia spiritului liber, un coupaj curajos, plin de caracter, din trei soiuri de struguri autohtoni regiunii

Are inima Georgiei, terroir-ul din Moldova si spiritul liber din Ucraina.


Castigator al numeroaselor premii, acest vin exceleaza prin aromele unice date de blendul de mai multe soiuri de struguri. Premiile castigate sunt:


  • An de roada 2019: Concours International de Lyon 2021(2021) - Silver Medal;

  • An de roada 2019: London Wine Competition(2021) - Silver Medal;

  • An de roada 2019: Berliner Wine Trophy(2021) - Gold Medal;

  • An de roada 2019: IWSC International Wine & Spirit Competition(2021) - Bronze Medal;

  • An de roada 2018: Decanter World Wine Awards(2020) - Silver.

Pro tip: Pe Fine Store il mai prinzi la 38 de lei (mai rar) sau mai nou (la noul meu magazin preferat) la King (king.ro) il prinzi mereu la 35 de lei.



2. Gitana Wineries - Rosu de Gitana (~30 lei)


Un vin rosu sec obtinut din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon si Rara Negra, cultivate in regiunea viticola Valul lui Traian din Republica Moldova. Este un vin limpede, cu un miros fructat, unde cele care predomina sunt notele de mure coapte. Gustul iese in evidenta printr-o compozite interesanta de tanini moi.

Pro tip: Daca esti mai bogat si ai vreo 80 de lei de cheltuit, iti recomand din toata inima Saperavi, tot de la Gitana Wineries.



3. Fautor 310 Altitudine Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra (~32 lei)


Castigator a multiple premii în cadrul competitiilor de vinuri, Fautor 310 Altitudine Cabernet Sauvignon - Feteasca Neagra este un vin exceptional, care ia nastere printre podgoriile regiunii Valul lui Traian.

Realizat din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon in proporție de 80% si Feteasca Neagra in proportie de 20%, vinul dezvolta un caracter robust, ce incanta cu un buchet fructat irezistibil si cu un echilibru aromatic deosebit.



4. Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec (~36 lei)


Vin rosu sec cu aroma de prune uscate, fructe de padure, cacao, coacaze negre, scortisoara, rodii. Un mix foarte bun inter doua soiuri pe care eu personal le prefer.



5. Viile Metamorfosis - Feteasca Neagra (~30 lei)


Acesta este:

Vinul pe care-l beau in timp ce scriu acest articol

O feteasca neagra eleganta, care aduce in prim-plan notele de fructe negre (merita sa adaug ca are o aroma incredibila de cirese amare) si prune uscate, completandu-le cu acente de piper si cuisoare. Un vin autohton care merita redescoperit des.

Citeste si:




Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy



2,666 views0 comments

Comments


bottom of page