top of page

Rolex sau Omega? Care sunt ceasurile purtate de James Bond?

27 de filme James Bond. 60 de ani de istorie. Ceasuri de lux si masini rapide.


James Bond a fost iubit inca de la aparitia sa in seria de romane a lui Ian Fleming, iar filmele lui Bond sunt atat de populare datorita actiunii lor propulsive, gadgeturilor inovative si gradului de distractie oferit.

Dar James Bond nu-si iubea doar masinile – ceasurile lui sunt emblematice si le-a purtat impecabil film dupa film. Si nu doar ca le-a purtat pentru stil. Ceasurile lui erau instrumente tehnologice in adevaratul sens al cuvantului.


A inceput cu Rolex Submariner


A inceput cu Rolex Submariner iar acest ceas a fost vedeta pret de cateva filme. L-am vazut pe Sean Connery asociindu-l cu curele de piele, precum si binecunoscutul „Nato Bond”.

A purtat chiar si un Breitling in Thunderball (1965). Timothy Dalton (The Living Daylights, 1987 / Licence to Kill, 1989) a purtat si Rolex, precum si un TAG Heuer Night Diver.




Omega a ramas in final ceasul “de casa” al lui James Bond


Si apoi il intalnim pe Brosnan, Pierce Brosnan – si totul se schimba. Pentru ca atunci cand Goldeneye a intrat in cinematografe in 1995, Bond-ul sau nu avea un Rolex – purta un Omega Seamaster Professional 300m cu cadran cu unda si luneta albastra. Acest lucru a intrat in traditia ceasurilor si acum este denumit in mod obisnuit „Bond Seamaster”. De la acel film, Bond si Omega au devenit sinonime pana la punctul in care brandul a dezlantuit un val de editii limitate legate de film.



Daniel Craig a reluat lucrurile de unde le lasase Pierce Brosnan, purtand o forma de Omega Seamaster (Professional si Planet Ocean, inclusiv) in fiecare dintre rolurile sale ca Bond. Unele dintre ceasurile sale care au fost produse de Omega, cum ar fi Seamaster 300 din filmul Spectre, au primit mii de aprecieri de la iubitorii de ceasuri de pretutindeni.



83 views0 comments

Comments


bottom of page