top of page

Fetelor, daca un barbat are aceste 9 calitati, nu-l lasati niciodata sa plece!

Frumusetea este intr-adevar in ochiul privitorului, iar unicitatea umana este ceea ce face cautarea sufletului pereche cu atat mai interesanta (si dificila). Dar stim cu totii ca frumusetea este trecatoare si ca si tu si el veti fi batrani si zbarciti la un moment dat. Asa ca asta cu frumusetea pica.

Acestea fiind spuse, avand in vedere ca oamenii de stiinta au petrecut zeci de ani incercand sa descopere motivele pentru care ne indragostim, exista anumite lucruri pe care ar trebui sa le cauti la un potential pretendent, care sugereaza ca este posibil sa-ti fi gasit alesul.


1. Este inteligent


In timp ce unii dintre noi sunt in mod natural mai inteligenti decat altii, un nou studiu de la Hanken School of Economics din Finlanda sugereaza ca, cu cat omul este mai inteligent, cu atat este mai putin probabil sa fie infidel. Potrivit cercetarii, barbatii mai inteligenti au sanse mai mari sa se casatoreasca si sa ramana casatoriti.

Deci, daca esti ingrijorata ca iubitul tau ar putea fi prea inteligent pentru tine, trebuie sa nu te lasi intimidata pentru ca inteligenta nu este totul intr-o relatie si sa stii ca s-ar putea sa ai un tip care are mai multe sanse sa fie fidel in mainile tale.


2. Te face sa razi


Este crucial sa gasesti pe cineva cu care poti sa razi – eliberarea de hormone si chimicale “bune” in corp atunci cand radeti impreuna, intareste o relatie si va face de neclintit.


3. Iti sustine activ cariera


Un studiu a constatat ca sotii au fost un factor decisiv in doua treimi din deciziile femeilor de a renunta la locul de munca si de a se reangaja. Asa ca daca el este interesat de bunastarea ta profesionala, poate fi un semn ca ai alaturi un barbat implicat, care te sustine.



4. Depune la fel de mult efort cu prietenii si familia ta ca si cu ai lui


Nu este neobisnuit ca o femeie sa sfarseasca prin a renunta la propria ei viata sociala pentru a fi pe placul partenerului si prietenilor/familiei acestuia. Dar este rar ca un barbat sa faca acelasi lucru odata ce intra intr-o relatie. Asa ca asigura-te ca esti cu un barbat care nu numai ca doreste sa-ti faci timp pentru a-ti vedea prietenii, ci si depune eforturi pentru a-i cunoaste.


5. Este inteligent emotional


Daca este sa ne luam dupa stereotipuri, femeile sunt mereu disperate sa vorbeasca despre sentimente iar barbatii absolut deloc. Desi acest lucru cu siguranta nu este adevarat, este important ca fiecare persoana dintr-o relatie sa aiba un anumit nivel de inteligenta emotionala cu care partenerul sa rezoneze.



6. Iti respecta opiniile si asculta ce ai de spus



A fi inchis la minte nu este o trasatura care este exclusiva pentru un anumit gen, dar daca un barbat este convins ca are intotdeauna dreptate si nu va lua in considerare niciodata argumentul tau, nu este un semn bun. Daca un barbat respinge influenta partenerei sale, poate fi un semn ca are probleme de ierarhie, potrivit doctorului John Gottman, autorul cartii “Cele sapte principii pentru ca o casatorie sa functioneze”.


7. Este dispus sa depune eforturi pentru a face relatia sa functioneze


Un studiu de la Universitatea din Texas a descoperit ca cele mai de succes relatii nu s-au datorat compatibilitatii, ci mai degraba a gradului de efort depus astfel incat relatia sa functioneze. „Cercetarea arata ca nu exista nicio diferenta in compatibilitatea obiectiva intre acele cupluri care sunt nefericite si cele care sunt fericite”, a spus autorul studiului, dr. Ted Hudson.



8. Iti sarbatoreste realizarile


Fie ca este vorba despre o promovare sau despre a invata o limba straina noua, este important sa ai un partener care sarbatoreste realizarile tale. Dar acest lucru nu este doar pentru a te face pe tine sa te simti grozav - un studiu publicat in The Journal of Personality and Social Psychology a constatat ca cuplurile care au facut acest lucru au fost mai multumiti de relatiile lor decat cei care au reactionat negativ sau au fost indiferenti.


9. Iti impartaseste valorile


A avea o viziune similara in viata ar putea fi cruciala pentru o relatie de succes, potrivit studiilor. Cu cat personalitatile voastre sunt mai asemanatoare, cu atat este mai probabil sa abordati problemele in acelasi mod.



Desigur, daca partenerul tau nu are toate calitatile de mai sus, asta nu inseamna ca ar trebui neaparat sa renunti imediat la relatie - toti cautam lucruri diferite intr-un partener si intr-o relatie, pana la urma.

158 views0 comments

Comments


bottom of page