top of page

Top 5 masini ieftine care te fac sa arati cool chiar daca esti batran!

Daca si tu treci prin #MidlifeCrysis sau ma rog, criza existentiala a barbatului de varsta a doua, sigur iti doresti sa fii cool ca in tinerete. Sau chiar daca esti tanar, tot vei vrea sa stii ce masina SH poti sa-ti iei ca sa pari si tu mai smecher. Sau de ce nu, sa-ti iei o masina proiect: o masina pe care sa o restaurezi si cu care sa defilezi apoi in admiratia tuturor pe calea Victoriei, dupa ce ai bagat benzina de 20 lei in rezervor.


Sa incepem, zic.


1. Mazda Miata MX5 - Incepand cu 2.500 Euro (2002)


Ignora problemele pe care le are o masina veche de peste 20 de ani si sfaturile consoartei cu privire la "o cheltuiala inutila" si ia-ti o Mazda Miata. O sa fii cel mai cool tataie de pe drum si poti sa-i pui si sticker cu NFS si sa te lauzi ca e masina din jocul aparut pe vremea cand nu aveai copii. Un chilipir, incepand de la 2.800 Euro pe OLX pentru o Miata din 2002.

Pro tip: Verifica cu atentie plafonul decapotabil. Sa functioneze corect si sa fie etans, sa nu te ploua cand vei fi intre doua!



2. Jaguar X-Type - Incepand cu 3.000 Euro (2003-2004)


Pregateste un set de chei reglabile, niste cabluri de incarcare electrica a bateriei si un kit de ambreiaj si esti gata sa-ti cumperi un Jaguar care sa-ti mangaie subtil orgoliul! De cand visai sa apari la un eveniment dandu-te jos dintr-un Jaguar, imbracat la costum, cu o pereche de ochelari Dolce&Banana? Ei bine, costumul nu prea-ti mai vine de la burta de bere si de ochelari oricum nu mai ai bani dupa ce-i dai pe reparatii la Jaguar. Macar sa ajungi acolo, zic!

Pro tip: Gasesti Jaguar X-Type pe Olx sau Autovit incepand cu 3.000 de euro de prin 2004, dar daca ai loc sa maresti bugetul (spre 7-8.000 euro) poti gasi un Jaguar XF din 2010-2011. Ai grija insa ca are motor mai mare de 2.000 cmc si impozitul sau asigurarea ustura la portofel.



3. Audi TT - Incepand cu 2.800 Euro (2002)


Motor benzina 1.8L si statut de smecher. Ia-ti un Audi TT din 2002 cu vreo 3.000 de coco si adauga-l pe mecanic la favorite. Veti fi cei mai buni prieteni, daca prin prieteni intelegi ca el sa-ti ia banii si tu sa ii dai. Dar cine e smecher si tureaza masina in benzinarie la Mangalia in drum spre Vama?



4. BMW Z4 - Incepand cu 6.500 Euro (2006)


Perfect pentru linii de tramvai nestrabatute si parcari pe doua locuri, acest roadster micut te poate face sa zambesti zilnic, mai putin in zilele in care afli cati bani trebuie sa dai pentru reparatii. O idee mai nou si ceva mai scump fata de restul masinilor de mai sus, BMW Z4 se diferentiaza prin faptul ca Adrian Copilu' Minune a avut unul acum vreo 15 ani. Deci fii cool! Fii ca Adi!


5. Porsche Boxster - Incepand cu 8.000 Euro (2000)


Nu putea lipsi din acest top. Sunt din ce in ce mai rare (au fost produse pana in 2004), astfel ca o vei gasi mai greu. Este posibil sa ajungi pe la 10-11.000 de coco pentru una decenta, dar cand te vei urca la volan, toata lumea ti se va parea mai saraca ca tine. Doar pentru asta merita sa-ti iei un Porsche, chiar daca juma' de an il tii parcat pentru ca nu functioneaza.



Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@The Guy



Comments


bottom of page