top of page

Retete sanatoase sub 30 minute: Orez prajit cu usturoi si carne de porc crocanta

Incepem seria de retete sanatoase, pe care le gatesti in mai putin de 30 de minute cu un preparat absolut delicios cu putine calorii: orez prajit cu usturoi si carne de porc crocanta. Hai sa vedem despre ce este vorba.

Sa incepem, zic.



INGREDIENTE 1/3 cana (80 ml) ulei de arahide 4 catei de usturoi, feliati subtiri 300 g carne de porc tocata 1/4 cana (80 g) sos de fasole chilli 1 legatura de usturoi arpagic, tocat 4 cani (~600 g) de orez fiert sau alt orez cu bob lung Oua prajite


Metoda de preparare:


Incinge uleiul intr-un wok la foc mediu-mare. Adaugați usturoiul si gatiti timp de 2-3 minute pana devine auriu. Scoateti cu o lingura cu fanta si lasati deoparte. Adaugati carnea de porc in uleiul de usturoi din wok si gatiti, rupand carnea tocata cu o lingura de lemn, timp de 6-7 minute pana se caramelizeaza usor.

Adaugati sos de boabe de ardei iute si gatiti timp de 2 minute sau pana cand se caramelizeaza usor. Adaugati arpagicul si orezul si gatiti, aruncand in tigaie, timp de 3 minute sau pana se coloreaza. Pentru a servi, acoperiti cu oua prajite si presarati cu usturoi crocant.


Pofta mare!



Reteta preluata de pe delicious.com.au

105 views0 comments

Comentarios


bottom of page