top of page

De ce nu ar trebui sa va clatiti dintii cu apa dupa periaj?

Exista un vechi obicei pe care ar trebui sa incepi sa il eviti de acum inainte: clatirea dintilor cu apa dupa periaj. Metoda recomandata din ce in ce mai multi stomatologi incepe sa devina din ce in ce mai populara!


Practic, dupa periaj, vei incerca sa elimini (scuipand) cat mai multa pasta de dinti, fara sa clatesti cu apa, astfel incat sa poti permite pastei de dinti sa-si faca treaba un timp mai indelungat.


De ce este important sa renunti la clatirea cu apa dupa ce te speli pe dinti?


Fluorul este un ingredient important in pasta de dinti care ajuta la intarirea smaltului si la rezistenta la acizii care provoaca carii. Specialistii afirma ca este cel mai bine stabilit ingredient eficient din pasta de dinti, asa ca asigura-te ca folosesti o pasta de dinti cu fluor.


Cand te speli pe dinti, curata orice pelicula si bacterii din alimente si bauturi dulci. In momentul in care sari peste clatire, lasi fluorul din pasta de dinti in gura pentru mai mult timp, oferindu-ti un efect mai bun de la fluor.

Asteapta cel putin 15 minute dupa periaj pentru a bea apa. Dupa ce va spalati pe dinti, saliva va curata pasta de dinti, astfel incat sa nu o gustati toata ziua.


Daca te-ai clatit imediat dupa periaj toata viata?


Daca tocmai aflati despre acest sfat, este posibil sa va ganditi ca v-ati anulat toata munca grea de periaj din fiecare zi. Dar asta nu este adevarat. Specialistii spun ca atata timp cat periati standard de doua ori pe zi timp de doua minute de fiecare data, fluorul va ramane in gura pentru a va proteja dintii.


Inca faci ceea ce trebuie sa faci pentru a avea o sanatate orala buna pentru a-ti proteja dintii. Ideea de a nu clati este doar un pas suplimentar pentru a ajuta fluorul sa fie si mai eficient.


Spor la periaj!


23 views0 comments
bottom of page