top of page

8 Alimente care te vor ajuta sa dormi mai bine!

De la a lua suplimente de somn, cum ar fi melatonina, pana la schimbarea rutinelor de culcare, majoritatea oamenilor (epuizati) vor incerca orice fel de trucuri pentru a dormi mai bine. Cu toate acestea, obtinerea unui somn mai bun poate fi realizata extreme de usor prin imbunatatirea dietei.




Beneficiile unui somn odihnitor


Somnul joaca un rol esential in mentinerea functiilor mintii si corpului nostru. Odihna adecvata ne ajuta sa construim un sistem imunitar mai puternic, imbunatateste sanatatea mentala si fizica si ne mentine mai productivi.


Daca nu beneficiati de cele 7-8 ore recomandate pe noapte de odihna de calitate, riscati hipertensiune arteriala, un sistem imunitar slabit, depresie si alte afectiuni grave precum diabetul, insuficienta cardiaca sau un accident vascular cerebral.


Alimentatia joaca un rol vital in calitatea somnului!


Somnul si alimentatia par sa mearga mana in mana. Alimentele ne ofera nutrientii de care avem nevoie pentru a promova un corp si o minte sanatoase si afecteaza modul in care corpul nostru functioneaza. Potrivit expertilor in nutritie, ceea ce mananci poate avea cu siguranta un efect asupra somnului.


Desi exista o multime de factori care afecteaza cat de bine dormi noaptea, merita sa te uiti la ceea ce mananci in fiecare zi pentru a vedea daca esti pregatit pentru o odihna optima mai tarziu.


8 alimente de consumat pentru a ajuta la promovarea unui somn mai bun


1. Cerealele integrale precum ovazul sau quinoa

2. Proteina slaba precum carnea de pasare si peste

3. Verdeturi cu frunze si legume crucifere

4. Oua de crescatorie / de tara (daca aveti de unde lua)

5. Banane, kiwi, portocale, fructe de padure si alte asemenea fructe

6. Lapte

7. Nuci (migdalele si caju)

8. Iaurtul / Sana




77 views0 comments
bottom of page