top of page

Mentine-te in forma chiar si in vacanta! Cele mai bune exercitii pe care le poti efectua la plaja!

Inainte sa-ti deschizi berea si sa te bucuri de soare, ia-ti 15 minute si alege unul dintre aceste antrenamente rapide care nu necesita decat greutatea corporala. Suprafata moale si neuniforma a nisipului lucreaza mai multi muschi decat ar face-o o suprafata uzuala la sala, astfel ca reprezinta o "saltea" ideala de antrenament!

Hai sa vedem despre ce este vorba!


Sa incepem, zic.



Antrenamentul de alergare pe apa


Alergarea prin apa stimuleaza picioarele obosite si te face sa te concentrezi asupra formei. Poti sa alergi fie descult, fie incalcat cu o pereche de incaltaminte de plaja.

Concentreaza-te asupra alergarii cu genunchii cat mai sus si ridicand picioarele deasupra apei. Pe masura ce apa ajunge la jumatatea coapsei, concentreaza-ta asupra folosirii bratelor si a abdomenului pentru a ridica cat mai sus genunchii.


Pro tip: Alearga dinspre nisip spre apa mai adanca si apoi iesi inapoi spre nisip.



Sprinturi pe nisip finalizate cu seturi de flotari


Alearga sprinturi de 50-100m si finalizeaza cu 10-15 flotari fiecare sprint. Repeta de 5-10 ori si in 15 minute esti gata sa-ti primesti recompensa: o bere rece ca gheata!


Burpees, burpees, burpees!


Daca nu stii ce reprezinta aceasta miscare, ei bine atunci o sa ma urasti dupa ce o sa o faci. Burpee este unul dintre cele mai solicitante dar totodata eficiente exercitii full-body pe care le poti face! Iti las mai jos un video ca sa vezi despre ce e vorba:

Ei bine, similar cu exercitiul de mai sus trebuie sa faci si tu, doar ca pe nisip. Unde este mult mai greu pentru ca trebuie sa depui mai mult efort sa-ti mentii echilibrul. Dar beneficiile acestui tip de exercitiu sunt extraordinare si caloriile arse iti vor permite sa bei mai multa bere! Win-win!



Sarituri cu genunchii la piept


Similar cu exercitiul clasic, doar ca pe nisip. Unde, cum ti-ai imaginat deja, iti solicita mai multi muschi. Este insa un exercitiu grozav pentru tonusul muscular al intregului corp!

Pro tip: Fa 10 seturi de cate 1 minut cu pauza de 30 de secunde dupa fiecare set!


Biceps cu galetusa de nisip a copiilor!


Nu rade, ca este un antrenament foarte bun al bratelor. Umple galetusa copiilor tai (sau a ta, daca ai peste 30 de ani si faci castele de nisip) si incepe antrenamentul. Poti varia greutatea folosind nisip uscat sau nisip umed.


Spor la antrenament si pofta mare la berica!


32 views0 comments
bottom of page