top of page

Kiev inainte de razboi: Vezi cum arata capitala Ucrainei inainte de invazia rusilor



Un oras maret, un oras cu o istorie extrem de bogata. Kiev este capitala si cel mai populat oras al Ucrainei. Se afla pozitionat in nordul Ucrainei de-a lungul raului Nipru. Incepand cu 1 ianuarie 2021, populatia sa era de 2.962.180, facand Kievul al saptelea cel mai populat oras din Europa.


Orasul se intinde pe o suprafata totala de 839 de kilometri patrati, mult mai mare comparativ cu Bucurestiul, care are aproximativ 240 kilometri patrati.

Citeste si:



De unde vine numele orasului?


Numele Kiev este tradus ca apartinand lui Kyi, care a fost unul dintre cei patru fondatori legendari ai orasului, impreuna cu fratii Shchek si Khoryv si sora lor Lybid.


Kyiv Pechersk Lavra - manastirea din patrimoniul UNESCO


Kyiv Pechersk Lavra sau Kyivo-Pechers’ka Lavra, cunoscuta si sub numele de Manastirea Pesterilor din Kiev, este o manastire crestin-ortodoxa istorica care si-a dat numele si unuia dintre cartierele orasului. De la intemeierea sa ca manastire in 1051, Lavra a fost un centru preeminent al crestinismului ortodox rasaritean in Europa de Est. Impreuna cu Catedrala Sfanta Sofia, este inscrisa ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.


Statuia Patriei Mama


Monumentul Patriei Mama (Motherland Monument) este o statuie monumentala din Kiev. Sculptura face parte din Muzeul de Istorie a Ucrainei din al Doilea Razboi Mondial. Statuia realizata din otel inoxidabil are o inaltime de 62 m deasupra cladirii principale a muzeului, cu structura totala masurand 102 m inaltime inclusiv baza si cantarind peste 560 de tone.



Piata centrala din Kiev - o bijuterie a Europei de est


Maidan Nezalezhnosti este piata centrala a Kievului. Una dintre pietele principale ale orasului, aecasta este situata pe strada Khreshchatyk. Piata a fost cunoscuta sub multe denumiri diferite, dar adesea este denumita pur si simplu Maidan (patrat).


Cea mai adanca statie de metrou din lume!


Statia de metrou Arsenalna situata in Kiev este cea mai adanca din lume (105,5 metri). Statia a fost construita în 1960, foarte aproape de Casa Parlamentului. Potrivit unor relatari, tunelurile de langa Arsenalnaya contin adaposturi secrete construite special pentru elita clasei politice.



Fotografii din Kiev - Galerie foto


Mai jos regaseste imagini din orasul Kiev inainte de invazia rusa. Un oras cu adevarat maret, atat prin arhitectura cat si prin istoria sa.




Citeste si:





222 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page