top of page

Top 5 activitati si atractii de vizitat in Dubai in 2022! Varianta neoficiala

Daca ai citit deja articolul City Break in Dubai 2022 sau Top destinatii de mers la plaja iarna cu buget redus si te-ai decis sa mergi in Dubai, atunci acest articol este pentru tine. Am compilat mai jos topul activitatilor si atractiilor de vizitat in cadrul sederii tale in Dubai. Varianta mai putin populara.

Inainte de a incepe, iti las mai jos si varianta populara a lucrurilor de facut si de vizitat cat esti in Dubai:

1. Viziteaza Burj Khalifa - cea mai inalta cladire vizitabila din lume (828 m inaltime)

2. Viziteaza acvariul din Dubai - cel mai mare acvariu interior din lume

3. Viziteaza Mall of Dubai - unul dintre cele mai mari Mall-uri din lume, noua ne-a luat 2 zile sa-l vizitam

4. Planifica-ti o excursie off-road in desert - Noi am mers cu Rayna Tours si a totul a fost excelent. Ne-au luat de la hotel, ne-au distrat si ne-au omenit in desert si apoi ne-au adus inapoi. Vezi aici tarife si programari.

5. Mergi la Burj Al-Arab - Hotelul iconic situat pe plaja (sau in apa, depinde cum vrei sa privesti lucrurile) prin care s-a remarcat Dubaiul la inceputurile sale.

6. Mergi in Dubai Marina (zona din Dubai) ca sa te simti si tu bogat - desi nu ai bani sa stai la un hotel din Dubai Marina, poti sa te plimbi alaturi de bogati si masinile lor de lux pe faleza denumita opulent "The Walk"

7. Du-te in Deira (zona in Dubai, recunoscuta ca fiind orasul vechi) si cumpara-ti chilipiruri din pietele Souk in care toti arabetii trag de tine sa lasi si la ei un dirham (moneda nationala).

Destul cu chestiile populare. Sa trecem la cele interesante.


Sa incepem, zic.



1. Cumpara-ti bautura din Duty Free


In cazul in care nu stiai deja, desi Dubai este un oras destul de cosmopolit (raportat la restul oraselor din Emirate care sunt mult mai conservatoare, printre care si Abu Dhabi), cumparatul alcoolului este un obicei (inca) destul de rar si extrem de scump. Astfel, pentru a evita sa dai 13-14 dolari pe o bere la hotel sau pe la anumite baruri, cumpara-ti bautura din Duty Free!

Cu preturi similare celor din Romania, bauturile alcoolice din Duty Free-ul din Dubai International Airport sunt la fel de bune. La gust dar nu si pentru ficat. Dar asta e treaba ta.

Pro tip: La intrarea in Dubai, ai voie sa cumperi maxim 4 litri de alcool per persoana. Deci, daca esti alcoolic si vrei sa stai mai mult de 1 saptamana va trebui sa ai in gand aceasta limitare.


2. Inchiriaza un Ferrari si fa-ti poze sa moara dusmanii!


Evident, nu esti opulent in Dubai daca nu iti faci poza intr-un Ferrari. Te va costa cam 1200 ron / ora sau 3500 ron / zi, suficient pentru aproximativ 10.000 de poze pe care sa le postezi apoi pe parcursul intregului an pe instagram.

Tot la acelasi tarif te poti plimba si cu un Rolls Royce Ghost, daca nu te simti atat de sportiv.

Vezi mai multe detalii aici, desi sunt convins ca daca cauti atent, poti gasi tarife mai bune.



3. Da-te cu parasuta la Sky Dive Dubai


Daca esti in cautarea senzatiilor tari, atunci este cazul sa te arunci cu parasuta deasupra celei mai mari insule create vreodata de om: The Palm. Sau deasupra desertului. Ma rog, unde vrei tu, pana la urma.


Pro tip: Daca tot dai un ban, ia-ti varianta cu foto/video inclus. Astfel, vei arata chiar si la nepoti cat de smecher erai "pa vremuri".


4. Viziteaza EXPO Dubai 2020

Amanata in 2020 din cauza situatiei COVID, EXPO Dubai este o expozitie globala imensa pentru care iti trebuie cu siguranta mai mult de 1 zi de vizitat. De la spectacole, tehnologie, calatorii in spatiu pana la health&wellness, dezvoltare mondiala urbana si biodiversitate, EXPO Dubai este o expozitie in care 192 tari (printre care si Romania) participa cu diferite teme de prezentare.

Expozitia este deschisa din 1 Octombrie 2021 pana in 31 Martie 2022.




5. Viziteaza Global Village


Un amalgam de targ de distractii, buticuri cu mancaruri si chestii de shopping din toate colturile lumii. Asa as putea sa descriu Global Village.

Practic un "sat" in care poti sa te dai in tiribombe in timp ce mananci vata de bat orientala si sa-ti cumperi lanturi de aur la suprapret in timp de Micky Mouse si prietenii sai alearga prin fata unui castel poleit cu aur. Pe scurt, du-te la Global Village intr-o dupa-amiaza, imi vei multumi.


Spor la vizitat!


Cu amuzament,

Geo, "Sefu" la Casa

@The Guy


336 views0 comments

Comments


bottom of page