top of page

Ai un Iphone? Iata 3 trucuri ascunse pe care le poti face cu noul sistem iOS 16.1!

Cea mai recenta versiune software a Apple pentru iPhone (iOS 16.1) a fost lansata pe 24 Octombrie, la aproape o luna dupa lansarea iOS 16 in Septembrie. Noua actualizare include remedieri de erori si actualizari de securitate, precum si cateva functii noi interesante - in acest articol vom detalia 3 dintre acestea!


sursa foto: apple.com


Desi functiile noi si importante din iOS 16 sunt cele care atrag si sunt publicate in toate articolele de stiri, ele sunt doar inceputul a tot ceea ce este nou pe iPhone-ul tau. Odata ce ati ajuns in detaliu in setari, exista multe funcții ascunse pentru a va imbunatati experienta.



Eliminati super usor fotografiile si videoclipurile duplicate


Poate ca ati salvat aceeasi fotografie de mai multe ori sau ati descarcat un videoclip de mai multe ori, ceea ce a dus la dubluri care va umplu inutil albumul foto si implicit memoria telefonului. Poate sa nu fie o problema daca aveti spatiu de stocare de rezerva, dar incepand de acum puteti elimina cu usurinta fiecare duplicat cu iOS 16.


In Photos --> Albums, ar trebui sa vedeti un nou album Duplicates sub Utilities. Apple scaneaza toate fotografiile tale si iti arata orice fotografie sau videoclip pe care l-ai salvat de mai multe ori in acel album. De acolo, puteti fie sa stergeti orice duplicat, fie sa apasati pur si simplu "Merge", ceea ce va pastra fotografia cu cea mai inalta calitate (si date relevante) si apoi le va muta pe celelalte in cosul de gunoi.



Inchideti un telefon sau un apel FaceTime cu ajutorul Siri


Siri face o multime de lucruri. Puteti folosi asistentul virtual pentru a trimite un mesaj text, pentru a obtine indicatii de orientare sau pentru a reda muzica. Dar un lucru pe care Siri nu a reusit niciodata sa-l faca este sa inchida un apel telefonic. Ciudat nu? Acum, aceasta este in sfarsit o posibilitate cu iOS 16.


In Setari, accesati Siri&Search si mai intai asigurati-va ca Listen for „Hey Siri” este activat. Daca este, ar trebui sa vedeti o noua optiune dedesubt "Call Hang Up". Accesati acea optiune si comutati-o corespunzator. Cand esti la un apel telefonic sau la un chat video FaceTime, spune pur si simplu „Hei Siri” si cere-i sa inchida apelul curent.


Folositi Face ID in timp ce stati intinsi pe canapea!


Daca ati incercat vreodata sa va deblocati iPhone-ul in timp ce acesta este in pozitie verticala, dar dumneavoastra stati intins pe o parte, este posibil sa fi observat ca nu functioneaza. Pentru ca Face ID sa functioneze, trebuie sa plasati iPhone-ul in orientare portret sau vertical. Cu iOS 16, puteti utiliza in sfarsit Face ID pentru a va debloca iPhone-ul atunci cand este in orientare landscape (peisaj). Cu toate acestea, pentru ca acest lucru sa functioneze, trebuie sa aveti un iPhone 13 sau 14 care ruleaza iOS 16.




38 views0 comments
bottom of page