top of page

Afla aici daca mergi la razboi cu Russia sau nu. Care sunt persoanele eligibile pentru incorporare?

Pregateste-te pentru emigrare! Mai ales daca esti barbat si ai intre 20 si 35 de ani. Este deci momentul sa te gandesti serios la ce tara ti-ar placea sa vizitezi asa, intr-o excursie scurta de vreo 20-30 de ani.

In ce situatie se merge la razboi?


In cazul in care se declara stare de razboi, conform legii 395/16.05.2005 mergem la scandal tata. Adicatelea, toate persoanele eligibile vor fi chemate spre incorporare pentru a putea sprijini armata romana. Pe scurt, daca siguranta nationala va fi amenintata si Mapn (Ministerul apararii nationale) considera ca este necesara suplimentarea trupelor proprii cu persoanele eligibile, atunci prin declararii starii de razboi acest lucru se va intampla.

Cine merge la razboi? Care sunt persoanele ce pot fi incorporate?


Este destul de simplu: barbatii in principal, care se impart in doua categorii:

  1. Rezervistii - barbati intre 18 si 55 de ani, care au efectuat stagiul militar si sunt pe statul de plata al Mapn (cu chemare imediata) si rezervistii care doar au efectuat stagiul militar clasic

  2. Restul barbatilor - cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani care indeplinesc criteriile de incorporare


Cine scapa de razboi si in ce conditii?


Cum ti-ai imaginat deja, femeile sunt scutite. Ca cica ele sunt cu facutul copiilor - pai unde mai e egalitatea intre sexe?

Serios vorbind, scapi de mers la razboi daca esti inapt dpdv fizic (hahaha, inapt), daca te-ai calugarit minim 2 ani (nu e caterinca), daca esti condamnat/puscarias, daca ai sotia bolnava cu gradul I sau II de invaliditate, sau in cazul in care ai in intretinere copii minori si sotia a decedat si parintii tai au grade de invaliditate I sau II. Cam greu sa scapi. Dar ce patesti daca incerci sa scapi de razboiul prin combinatii?


Ce risti daca te prind astia ca vrei sa fentezi razboiu'?


Destul de nasol, vreo 7 ani de parnaie conform articol 432 din Codul Penal. Adicatelea, daca incerci sa-ti dai dauna singur ca sa nu mai mergi sau daca falsifici acte medicale si de oricare alt tip sau tertip, intri la parnaie. Intre 2 si 7 ani. Dar daca stai sa te gandesti bine, intre WWIII si vreo 3.5 ani pentru purtare buna, parca ar merge niste liniste departe de consoarta, nu?

Mai jos regaseste redat si parte din articolul 432 mai sus mentionat: „Fapta persoanei care, în timp de război sau pe durata stării de asediu, îşi provoacă vătămări integrităţii corporale sau sănătăţii, simulează o boală sau o infirmitate, foloseşte înscrisuri false sau orice alte mijloace, în scopul de a se sustrage de la serviciul militar, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani".



Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy

461 views0 comments

コメント


bottom of page