top of page

3 Sfaturi despre cum sa slabesti imediat dupa Sarbatori

Daca si tie ti-au placut (un pic prea mult) salata de boeuf sau sarmalele de sarbatori, atunci stii ca e cazul sa incerci macar sa-ti indeplinesti cea mai importanta rezolutie pe anul 2022: sa incerci si tu sa slabesti, macar putin. Macar sa ajungi cum erai in Noiembrie 2021.

Pentru varianta lunga, poti consulta articolul scris de Mada, aka Sefa la Casa, aici: Cum sa slabesti rapid si sanatos?


Altfel, ramai aici pentru varianta fulger. In 3 pasi.


Sa incepem, zic.


1. NU MAI manca seara (noaptea)


Usor de spus, greu de facut. De fapt, mai bine formulat este: nu manca cu cel putin 3-4 ore inainte de a te culca. Incearca (pe cat posibil) ca dupa cina (care ar trebui sa fie in jur de 18:30 - 19:00 daca te pui la somn pe la 23:00 - 24:00) sa faci o plimbare prin cartier timp de 10-15 minute.


2. Mananca mai putin si fara junk food


Shaorma, Mc, KFC...ce mai, nebunie. E momentul sa le uiti. Fa si tu un lucru bun, macar o data in viata ta - uita de junk food si de bauturile cu zahar. In plus, incearca sa mananci mai putin - o sa fie greu primele cateva zile pana cand stomacul tau se va adapta si implicit se va micsora, iar apoi vei putea sa te saturi cu mai putin.

Pro Tip: Mesteca fiecare imbucatura de cel putin 12 ori (DA, numara-le in gand!!!) --> astfel, te vei satura mai repede (creierul percepe senzatia de satietate cam dupa 15-20 de minute fata de momentul in care te-ai apucat sa mananci) si in plus, vei avea o super digestie.



3. Sala tata!


Lasa scuzele si treci la sala. Banda, cardio, exercitii cu greutati - alterneaza-le pe toate intr-un mod optim (lucreaza grupele musculare pe zile) si incearca sa bifezi macar 3 zile pe saptamana cu antrenamente efectuate corect.


Pro tip: N-ai timp sa mergi la sala? (sau alta scuza pe care ai inventat-o sa nu mergi la sala?) Fa sport acasa - macar 20 minute pe zi - de pe YouTube. Nu-mi spune ca n-ai 20 de minute cand pierzi nopti intregi pe Netflix si vezi zeci de episoade saptamanal. Ca sa te ajut, iti las mai jos cateva dintre clipurile pe care ma antrenez si eu cand "n-am timp" de sala:


ANTRENAMENT PENTRU TOT CORPUL, aka "Te rupe Pamela!":


CEL MAI BUN ANTRENAMENT PENTRU ABDOMEN (nu radeti ca e de pe vremea cand se filma cu ciobu' electric, incercati-l si o sa-mi multumiti):


CEL MAI BUN ANTRENAMENT PENTRU PARTEA SUPERIOARA A CORPULUI:



Precum ati observat, 2 din cele 3 sfaturi despre cum sa slabiti dupa sarbatori sunt legate de alimentatie si asta nu e o coincidenta - pentru orice scop ai avea (sa slabesti, sa castigi masa musculara, sa-ti definesti musculatura) alimentatia ESTE CEL MAI IMPORTANT ASPECT.


Degeaba mergi la sala 7 zile din 7 daca mananci shaorma si bei toata ziua Cola.


Spor la slabit!


Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@The Guy

106 views0 comments

Comments


bottom of page