top of page

10 sfaturi despre cum sa te prefaci ca lucrezi la locul de munca!

Ai nevoie de o pauza de la serviciu la locul de munca? Dar vrei sa mentii acea impresie harnica in fata sefului si a colegilor tai? Iata 10 sfaturi despre cum poti pretinde ca lucrezi la serviciu, fara ca oamenii sa stie ca faci o pauza!


1) Pastreaza o expresie faciala serioasa, intrigata si concentrata!


Arata intotdeauna ca si cum ai lucra profund. Misca-te mult, nu sta prea mult inactiv. Schimba-ti expresia fetei si pozitia din cand in cand pentru a arata ca si cum te gandesti profund la taskul pe care il ai de facut. Respira adanc. Inspira profund si expira zgomots, aratand astfel stresul pe care il induri.


2) Pregateste ecrane de momeala


Nu uita sa deschizi vreo 4-5 exceluri si sa le lasi pe ecran atunci cand mergi la toaleta. Acest lucru este pentru a crea impresia ca iti faci treaba, in cazul in care cineva trece pe la biroul tau atunci cand nu esti prin preajma. Daca vrei, poti sa iti setezi un sheet de excel ca screen-saver :)


3) Foloseste frecvent tastele Alt+Tab


Fii mereu in expectativa. Cand faci altceva pe computer, cum ar fi navigarea pe Facebook sau efectuarea de cumparaturi online, asigurati-te ca esti gata sa comuti rapid ecranul la raportul ala pe care trebuia sa-l faci de saptamana trecuta, folosind Alt+Tab.


4) Tine-ti biroul aglomerat


Tine-ti biroul aglomerat! Ofera imaginea muncii grele punand pe birou hartie, documente, rapoarte, calculator si articole de papetarie. Pozitioneaza cateva hartii cu calcule in fata computerului. Deseneaza-ti calendarul blocand datele si marcand intalnirile pe el, astfel incat sa para plin si plin de evenimente.


5) Pune o multime de intrebari


O abordare proactiva. Gandeste-te la cateva intrebari legate de munca pe care sa le adresezi colegilor, ca sa para ca esti foarte implicat!


6) Trimite e-mail catre tine, prietenii tai sau automat noaptea


Da! Prefa-te ca ai oameni la care sa raspunzi si multe e-mailuri de citit si de dat. Dar de fapt trimiti e-mail prietenilor tai sau, mai bine, chiar tie. De asemenea, poti configura e-mailurile automate care sa fie trimise noaptea pentru a crea iluzia precum ca muncesti si de a starni reactii de genul „wow, tipul asta inca lucreaza la aceasta ora tarzie!”


7) Mananca pranzul la birou


Esti atat de ocupat incat nici macar nu poti merge la cantina/restaurant la pranz. O modalitate buna de a lasa colegii sa simta ca esti impovarat de volumul tau de munca. Pastreaza o fata trista, astfel incat colegii sa stie ca ai mari probleme cu acea gramada de taskuri pe care o ai de rezolvat. Daca te mai si incrunti periodic din sprancene, atunci nu are cum sa nu-ti iasa!


8) Actiuni mici de efectuat intre taskuri


Aranjeaza un maldar de dosare, deschide zgomotos un dulap, arunca o multime de hartii pe podea si vorbeste despre „toata treaba pe care trebuie sa o termini pana la sfarsitul programului”. Continua mergand la fotocopiator si fa niste copii la buletin sau la rezervarea pe booking pentru la munte!


9) Actiunea jacheta!


Ia-ti o haina sau o jacheta suplimentara la serviciu. Atarna cea doua haina/jacheta peste scaun, astfel incat, atunci cand iesi din cladire pentru o perioada lunga de timp, sa para ca te afli inca in cladire, dar ai iesit nitel pana la baie sau chicineta.


10) Creeaza un aspect dezordonat!


Sufleca-ti manecile, ciufuleste-ti parul si deschide nasturii la camasa, astfel incat sa para ca esti extrem de ocupat. Asigura-te ca iti indepartezi ochelarii de soare si alte obiecte similare cand te intorci din aventurile din afara biroului.


52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page