top of page

Vacanta la Paris? Top obiective turistice de vizitat in Paris absolut gratuit!

Daca este prima data cand mergi la Paris, probabil ca vei dori sa petreci ceva timp la Turnul Eiffel, muzeul Luvru si pe la catedrala Notre-Dame (in refacere dupa incendiu), obiective de altfel renumite in intreaga lume, daaaar...este bine sa nu ratezi si alte "bijuterii" ale acestui oras fenomenal.

Hai sa vedem impreuna despre ce este vorba.




Sa incepem, zic.



Jardin des Tuileries


Situata central, intre Luvru si Place de la Concorde, Jardin des Tuileries este o gradina publica gratuita care se intinde pe aproximativ 22 de hectare.

Desi initial a fost proiectat exclusiv pentru uzul familiei regale, parcul a fost adaugat pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1991 (ca parte a malurilor Senei) si a fost deschis publicului pentru vizitare inca din secolul al XVII-lea.



Le Marais


Situandu-se intre arondismentele 3 si 4 (districtele) ale Parisului, Le Marais este unul dintre cele mai vechi si mai cool cartiere ale orasului – atat de cool, de fapt, incat scriitorul francez Victor Hugo l-a numit acasa. Cu toate strazile sale pietruite, arhitectura impunatoare si curtile ascunse, este usor sa simti ca te plimbi prin Parisul medieval.



Bazilica Sacre-Coeur


Inaltandu-se sus deasupra Parisului, Sacré-Coeur (insemnand „Inima Sacra”) seamana mai mult cu un castel alb decat cu o bazilica.

Veghind deasupra cartierului eclectic Montmartre (odinioara un loc de intalnire pentru multimea boema din Paris), aceasta capodopera romano-bizantina este usor de recunoscut dupa cupolele sale ornamentate de fildes. Oricat de albita ar parea in exterior, interiorul bazilicii ne arata o priveliste extraordinara: tavanele stralucesc datorita celui mai mare mozaic din Franta, care il infatiseaza pe Isus alaturi de Fecioara Maria si Ioana d’Arc.



Jardin du Luxembourg


Profita de vremea calda si viziteaza un spatiu extraordinar. Gradinile Luxemburg ofera un spatiu verde amplu (30 de hectare) pentru a te bucura de soare si pentru a te relaxa. In plus, exista si o multime de activitati pentru a-i distra pe copii. Cand agitatia orasului devine prea coplesitoare, fa o plimbare pe potecile si gradinile formale sau relaxeaza-te pur si simplu cu un picnic.



Bulevardul Champs-Élysées


Muzicianul Joe Dassin a cantat melodia „Il y a tout ce que vous voulez aux Champs-Élysées”, care se traduce prin „Exista tot ce ti-ai putea dori de-a lungul bulevardului Champs-Élysées”. Si are dreptate. Cel mai faimos bulevard din Paris – care se intinde pe mai mult de 1.5 kilometri de la obeliscul din Place de la Concorde pana la poalele Arcului de Triumf – este un mecca pentru shopping addicts. De-a lungul trotuarelor sale largi, marginite de copaci, vei gasi magazine de lux precum Louis Vuitton si Hugo Boss.

In timp ce Champs-Élysées este fara indoiala un paradis pentru cumparaturi, este clar ca si preturile de la majoritatea magazinelor pot fi destul de mari. Deoarece este o strada atat de faimoasa din Paris, asteapta-te sa fie aglomeratie din belsug, atat ziua, cat si noaptea.



Raul Sena


Nu vei avea prea multe probleme sa gasesti Sena, deoarece curge direct prin inima Parisului. Raul este poate una dintre cele mai faimoase cai navigabile din lume si o atractie în sine.

Este util si din motive mai practice: curge de la est la vest, impartind orasul in malul stang si malul drept. A sti unde va aflati in raport cu Sena va poate ajuta sa va gasiti drumul in timpul calatoriei.



Galeriile de shopping Lafayette


Indiferent daca intentionezi sau nu sa faci shopping in Paris, magazinul universal Lafayette Paris Haussmann este un obiectiv turistic in sine. Ceea ce a inceput ca un mic magazin in 1893 s-a transformat de atunci intr-un complex de shopping de 750.000 de metri patrati, care contine sute de branduri, de la magazine obisnuite precum Levi’s si Nike pana la magazine de lux precum Prada si Cartier.

Si, desi s-ar putea sa fii uimit de colectia nesfarsita de articole la moda, nu uita sa privesti in sus. Piesa de rezistenta a bazarului de lux este uimitoarea cupola de sticla neobizantina aflata la 50 de metri deasupra solului.



Vacanta placuta!


297 views0 comments
bottom of page