top of page

Vacanta in Romania: Top 5 alternative la Valea Prahovei!

Daca si tu te-ai saturat sa stai in coloana pe Valea Prahovei in drum spre supra-aglomeratele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal, Brasov, atunci join the club. Hai sa vedem si alte destinatii de vacanta din Romania care, desi sunt mai putin populare, pot fi mult mai misto pentru un weekend sau de ce nu, o vacanta intreaga!

Si ca sa nu mergi sute de km in nordul sau nord-vestul tarii, ti-am pregatit mai jos destinatii relativ apropiate de capitala.


Sa incepem, zic.


Citeste si:



1. Sirnea - 168 km fata de Bucuresti (~3h cu masina)


Unul dintre satele (da, ai auzit bine, satele!) cu cea mai frumoasa priveliste din Romania. Sirnea, satul din judetul Brasov spre care ajungi pe ruta Bucuresti - Targoviste - Moieciu, este o oaza de liniste, relaxare si...peisaje de vis!

Un loc in care te vei bucura de relaxare, in care vei putea vizita parcul national Piatra Craiului sau Pestera Dambovicioara (in apropiere), si in care cazarea nu va costa o avere!


2. Arefu - 181 km fata de Bucuresti (~2h30min cu masina)


Arefu este o mai mult decat o comuna din judetul Arges, formata din satele Arefu, Capatanenii Pamanteni (resedinta) si Capatanenii Ungureni.

Este un loc care te va uimi cu peisajele incredibile pe care le poti vedea de sus de la Cetatea Poenari (cetatea pentru care va trebui sa urci 1480 de trepte) sau de la barajul Vidraru.


Pro tip: Arefu este punct de plecare si spre Transfagarasan, unde (pe langa drumul superb) poti admira peisaje de vis sau te poti aventura pe diferitele trasee montane.



3. Voineasa - 251 km fata de Bucuresti (~3h30min cu masina)


Un pic mai departe fata de Bucuresti, in judetul Valcea se afla Voineasa, o localitate montana aflata la aproximativ 80 km de Ramnicu Valcea, situata pe valea raului Lotru, in sudul muntilor cu acelasi nume, la o altitudine de 600–800 metri.


Aici poti sa schiezi la Ski Vidra Transalpina, sa explorezi trasee montane sau sa vizitezi lacul Galcescu.



4. Tohani - 88 km fata de Bucuresti (~1h20min cu masina)


Un loc absolut spectaculos pentru care iti poti rezerva linistit un weekend care se va lasa cu povesti la un pahar de vin. Tohani, locul in care se afla cele mai vestite podgorii din tara, se afla la o distanta foarte mica fata de Bucuresti si ofera vizitatorilor ei locuri de cazare cu multa liniste si vin de cea mai buna calitate.

Pro tip: Obligatoriu mergi la o degustare de vinuri - iti recomand Crama de Piatra unde te poti sa bifezi mai multe chestii intr-un singur loc: sa te cazezi intr-un loc foarte frumos, sa mananci bine si sa bei din crama lor proprie un vin super bun!




5. Valea Teleajenului ~130 km fata de Bucuresti (~1h50min cu masina)


In drumul tau spre Busteni, faci brusc dreapta la Ploiesti iesind din DN1 si intri relaxat pe DN1A. Treci de Valenii de Munte (unde faci un pit stop la Lidl sa te alimentezi cu carne de gratar, carbuni si bere) si apoi te opresti fie la Maneciu (barajul Maneciu) fie la Cheia, unde ai destule variante super misto de cazare si muulte trasee de explorat. Dar si relaxare, bere si gratare!


Nu mai ramane decat sa-ti urez vacanta placuta!



Vrei ceva mai exotic? Atunci te invit sa citesti si:




Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy


Comments


bottom of page