top of page

Unde se mananca bine in Cluj? Vezi top 5 restaurante aici!


Ahh, Cluj, orasul lu' Untold sau Barcelona Romaniei. Lasand la o parte aceste apelative, Clujul este un oras cool, cosmopolit, care are multe de oferit turistilor. De la obiective turistice, viata de noapte si pana la gastronomie de top, Cluj este un oras complet. Dar, inainte de a incepe acest top, putina istorie de la Wikipedia:


Cluj-Napoca, numit doar Cluj pana in 1974 si in limbajul cotidian, este municipiul de resedinta al judetului Cluj, Transilvania, Romania. Cu o istorie de peste doua milenii, orasul este supranumit Inima Transilvaniei sau Orasul comoara. Conform Wikipedia, Clujul este situat in nordul Depresiunii Transilvaniei, intre Muntii Apuseni si Campia Transilvaniei, pe valea raului Somesul Mic la confluenta cu raul Nadas si cinci alte paraie. Datorita geografiei locale, orasul s-a dezvoltat mai ales pe axa est-vest, de-a lungul limitei sudice a Podisului Somesan, fiind flancat la sud de dealul Feleac, iar la nord de dealul Lomb. Hotarele administrative ale municipiului cuprind o arie de 179,5 km², iar suprafata construita a municipiului era de 36 km² in 2020.


Ti-e foame, asa ca sa incepem, zic.


1. Restaurant Panoramic Cetatuie


Adresa: Str. Serpuitoare nr. 1

Amplasat pe Dealul Cetatuia, cu privelisti incredibile asupra orasului Cluj, restaurantul Cetatuia nu este doar un loc in care sa iei masa - imobilul ofera si posibilitatea de a te caza in incinta pensiunii.



Daca vrei o seara romantica alaturi de partenerul tau, atunci aici este locul potrivit. Am mentionat oare ca au un muschi de vita fenomenal? Preturi decente, servire de top.

sursa foto: site restaurant





2. Baracca


Adresa: Str. Napoca 8A

"Situat în centrul oraşului Cluj-Napoca, restaurantul nostru este locul unde arhitectura, design-ul şi pofta de viaţă, ne oferă zilnic cadrul perfect pentru a ne demonstra dragostea pentru gastronomie şi ingrediente de calitate." - Aceasta este descrierea oficiala, care este cum nu se poate mai adevarata.


Preparate de tip fine dining si niste combinatii incredibile de arome fac din acest loc un must go pentru pasionatii artei culinare. Preturile nu sunt chiar cele mai mici, un fel principal putand sa ajunga chiar si la 150 de lei pentru preparatele din vita maturata, dar cu siguranta merita fiecare leut.

sursa foto: site restaurant


3. Via Restaurant


Adresa: Str. Inocentiu Micu Klein nr. 6

Cu preturi ceva mai mici fata de Baracca dar mai putin fine dining, Via este un restaurant cu un meniu micut dar extrem de bine executat. Fiind un restaurant extrem de popular, ai grija ca inainte sa mergi sa faci rezervare.

Printre preferatele noastre din meniu se regasesc pieptul de rata (78 de lei) si cotletul de mangalita (98 de lei).

sursa foto: pagina facebook restaurant


4. Zama Bistro


Adresa: Str. Napoca nr. 16

Cu preturi mai mult decat decente (un fel principal costa in medie 40 de lei), Zama pare un restaurant mult mai scump initial. Atmosfera si gusturile excelente romanesti sunt elemente care diferentiaza Zama de restul restaurantelor de tip bistro din Cluj.

Recomandam cu caldura fasolea cu ciolan afumat ca la bunica acasa (35 de lei).


sursa foto: pagina facebook restaurant


5. Eggcetera


Adresa: Str. Napoca nr. 13

Am pastrat aceasta mica bijuterie pentru final. Daca esti genul de persoana care mananca mic-dejun toata ziua, atunci acest loc este cu siguranta pentru tine.


"Breakfast and brunch all day long" este motto-ul celor de la Eggcetera, care nu doar ca servesc niste super preparate pe baza de ou, dar au si paine proaspata de maia precum si cafea excelenta.

sursa foto: pagina facebook restaurant




776 views0 comments

Comments


bottom of page