top of page

Unde se mananca bine in Brasov? Vezi top 5 restaurante aici!

Cunoscut ca unul dintre cele mai populare atractii turistice din Romania, orasul Brasov este un loc plin de viata si istorie, inconjurat de munti si paduri fascinante. Fiind unul dintre cele mai iubite orase din tara, Brasovul este plin de obiective turistice si locuri interesante care vor lasa pe oricine cu gura cascata.

De la cel mai emblematic monument istoric si semn al orasului pana la cea mai ingusta strada din Europa, aceste locuri au povesti care merita cunoscute in timp ce explorezi acest oras istoric.

Dar astazi nu vorbim despre obiectivele turistice din Brasov, ci despre unde poti sa mananci bine atunci cand ajungi in Brasov. Daca vrei totusi sa afli care sunt cele mai misto obiective turistice pe care sa le vizitezi atunci cand esti in vacanta la Brasov, poti citi articolul:



Sa incepem, zic.


1. Dei Frati (Piata George Enescu nr. 16)


Probabil cele mai bune paste pe care le-am mancat vreodata. Zic asta, comparand si cu ce am mancat prin alte tari, inclusiv pastele din orasele Italiei. Un restaurant mic si cochet la care (aproape) niciodata nu gasesti loc.



Daca vrei sa mananci aici, iti recomand cu tarie sa faci rezervare, mai ales daca vrei sa mananci in weekend.

Preturi


Daca compari cu Bucurestiul, preturile sunt chiar decente - pastele pleaca de la 30 de lei. Meniul lor nu este foarte mare, dar tot ce fac este extrem de bun. Iti recomand rigatoni cu carnati (asta mananc eu cam de fiecare data cand ajung acolo) - vezi poza mai jos.


2. Restaurant Casa Hirscher (Piata Sfatului nr. 12-14)


Situat fix in centrul vechi al Brasovului, restaurantul Hirscher este locul unde poti manca un steak de vita excelent.

Dar nu numai. Pastele (homemade!) sunt excelente, pestele este super bun si deserturile sunt top.

Preturi


Preturile nu sunt mari, vezi aici meniul lor complet.



3. Sub Tampa (Aleea Tiberiu Brediceanu nr. 1)


Un restaurant cu un design minimalist, situat la poala muntelui Tampa, numai bun de vizitat daca esti infometat dupa un traseu dus-intors la literele Hollywood...aa, BRASOV!

Au cam de toate, de la aperitive fancy pana la feluri principale cu rata, miel sau vitel de lapte. Toata mancarea este buna, dar iti recomand in special preparatele din carne de porc.


Meniu si preturi


Un fel principal pleaca de pe la 30 si ceva de lei si poate ajunge chiar si la 125 lei pentru vitelul de lapte. Vezi aici meniul lor complet.



4. La Ceaun (Piata Sfatului nr. 11-12 & Str. Michael Weiss nr. 27)


Cu doua locatii in Brasov, restaurantele La Ceaun ofera putine feluri de mancare dar preparate excelent. Mizand in principal pe ciorbe si mancare tip tocana, ofera o experienta culinara excelenta.

Preturile pleaca de la 37 de lei pentru un fel principal (Sarmale) si ajung la 60 de lei pentru puisorul la ceaun. Ciorbele sunt excelente si pleaca de la 20 de lei. Vezi meniul aici.



5. Ograda (Piata Sfatului nr. 14)


Un restaurant local unde mananci si mai si iei la pachet! Preparate traditionale super gustoase de care te vei indragosti si cu siguranta vei reveni de fiecare data cand ajungi in Brasov. Asta este Ograda!

Preturile sunt decente (piept de pui tavalit prin porumb 37 lei / Gulas de vitel cu muraturi de casa 36 lei / Obrajori de vita in suc propriu si piure de trufe 65 lei) --> vezi meniul complet aici.

Pro tip: Incearca neaparat obrajorii de vita. Sunt geniali.


Hai pofta mare sa ai!



Citeste si:





13,620 views0 comments

Comments


bottom of page