top of page

Tot ce trebuie sa stii inainte de a calatori in Japonia!

Pff, de cand vrei sa mergi in vacanta asta? Ei bine, daca si tu vrei sa pui melodia "Tokyo Drift" (vezi mai jos clipul video) pe strazile capitalei Japoniei sau pur si simplu vrei sa vizitezi o tara uimitoare, atunci vezi mai jos tot ce trebuie sa stii inainte de merge.


Sa incepem, zic.


Citeste si:


Despre Japonia


Japonia este o tara insulara din Asia de Est. Este situata in nord-vestul Oceanului Pacific si este marginita la vest de Marea Japoniei, in timp ce se extinde de la Marea Okhotsk la nord spre Marea Chinei de Est si Taiwan la sud.

Japonia face parte din Inelul de Foc si se intinde pe un arhipelag de 6852 de insule care acopera 377.975 kilometri patrati. Cele cinci insule principale sunt Hokkaido, Honshu, Shikoku, Kyushu si Okinawa.

Tokyo este capitala tarii si cel mai mare oras - alte orase importante includ Yokohama, Osaka, Nagoya, Sapporo, Fukuoka, Kobe si Kyoto. Zona metropolitana Tokyo este cea mai populata din lume, cu peste 37,4 milioane de locuitori.


Cum ajungi in Japonia?


Evident cu avionul, sau daca esti masochist si vrei sa fii plecat de acasa pentru o perioada luuunga, cu masina/trenul/vaporul etc. Dar sa ramanem la avion.

Trebuie sa stii inca de la inceput ca biletele de avion sunt scumpe - daca prinzi vreun chilipir, le poti lua la cam pe la 700 euro/persoana. Mai jos am facut doua cautari (la Turkish si la Qatar) pentru o vacanta in luna Iulie pentru doua persoane:


Qatar Airlines (~850 euro/pers)


Turkish Airlines (~950 euro/pers)

Pro tip: Daca aterizezi pe aeroportul Narita, trebuie sa iei in calcul (in functie de trafic) un transfer destul de lung (1-2h) si scump pana in Tokyo.


Viziteaza Tokyo, Osaka, Kyoto, Hiroshima


Viziteaza in primul rand capitala Japoniei, Tokyo - vei intalni o alta lume, complet diferita fata de o excursie obisnuita in Europa si chiar si fata de o vacanta in alta tara asiatica.


Osaka este un mare oras-port si centru comercial pe insula japoneza Honshu. Este cunoscut pentru arhitectura sa moderna, viata de noapte si mancarea stradala fabuloasa. Castelul shogunatului Osaka din secolul al XVI-lea, care a suferit mai multe restaurari, este principalul sau reper istoric.


Kyoto


Kyoto, candva capitala Japoniei, este un oras de pe insula Honshu. Este renumit pentru numeroasele sale temple budiste clasice, precum si pentru gradini, palate imperiale, altare sintoiste si case tradiționale din lemn.

Este, de asemenea, cunoscut pentru traditiile formale, cum ar fi mesele kaiseki, constand din mai multe feluri de mancare si pentru gheise intalnite adesea in districtul Gion.


Hiroshima


Hiroshima, un oras modern de pe insula Honshu din Japonia, a fost in mare parte distrus de o bomba atomica in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Astazi, Hiroshima Peace Memorial Park comemoreaza evenimentul din 1945. In parc se afla ruinele Domului Genbaku, una dintre putinele cladiri care a ramas in picioare langa punctul zero.

Alte locuri proeminente includ Shukkei-en, o gradina japoneza oficiala si Castelul Hiroshima, o fortareata inconjurata de un sant si un parc.


Vremea in Japonia: Fereste-te de sezonul ploios si de cel al taifunurilor


In Japonia, verile sunt scurte, calde, umede si in mare parte innorate, iar iernile sunt foarte reci si cerul este in mare parte senin. Mai jos regaseste un grafic de temperatura:

Pro tip: Sezonul ploios din Japonia incepe de obicei la inceputul lunii mai. In alte regiuni, de obicei se desfasoara de la inceputul lunii iunie pana la jumatatea lunii iulie. De asemenea, din august pana in octombrie este sezonul de varf al taifunurilor in Japonia.


Pro tip: Daca planuiesti sa pleci in Japonia, urmareste atent vremea inainte sa stabilesti perioada in care vrei sa mergi.


Sakura: Prinde festivalul ciresilor infloriti

Primavara in Japonia este cel putin magica. De la sfarsitul lunii martie pana la mijlocul lunii aprilie sau chiar începutul lunii mai, sakura (flori de cires) emblematice a tarii capteaza atentia vizitatorilor si a localnicilor, in timp ce florile lor frumoase acopera tara intr-o splendoare roz.


Preturi in Tokyo - Restaurant, supermarket, transport


La un restaurant mediu, vei plati aproximativ 40-45 de euro pentru 2 persoane si cam 2 euro pentru sucuri (gama Cola). La supermarket 1 litru de lapte costa ~1.5 euro, 1 kg de mere ~6.5 euro, 1 sticla de vin de calitate medie cam 10 euro. Un bilet pentru transportul in comun este ~1.5 euro pe cand un abonament lunar este cam ~75 euro.



Japan Guide: Un site super util inainte de pleca in Japonia


Inainte de a pleca in Japonia, viziteaza cu incredere site-ul: https://www.japan-guide.com/

Vei gasi informatii utile si importante pentru vacanta ta in statul nipon.



In Japonia se plateste preponderent cash!


Japonia functioneaza in principal cu numerar! In timp ce majoritatea marilor magazine si hoteluri accepta carduri de credit, cea mai comuna metoda de plata in Japonia este cu cash.

Multe locuri precum baruri, magazine, restaurante, supermarketuri si cafenele nu accepta carduri de credit si chiar nu au tehnologia necesara (culmea!) pentru a face acest lucru. Alte companii, desi pot accepta carduri de credit, vor aplica o taxa minima pentru a accepta plata prin aceasta metoda.


Bineinteles, in orasele importante, lucrurile se schimba.



In Japonia nu se lasa bacsis


Japonezii sunt bine cunoscuti pentru serviciile lor impecabile. Cu toate acestea, spre deosebire de alte state (inclusiv Romania), bacsisul nu este o chestiune obisnuita in Japonia. In realitate, a da bacsis poate fi privit ca o insulta.

Cel mai probabil, daca vei lasa un bacsis intr-un restaurant, probabil ca personalul va alerga dupa tine pentru a-ti returna banii.



Transportul in comun este cea mai buna alegere!


Cu o mare varietate de servicii disponibile, inclusiv trenuri extrem de rapide tip Shinkansen, autobuze si retele feroviare extinse (inclusiv 150 de linii și 2.000 de statii de metrou si suprateran - asta doar in Toyko), Japonia are o retea de transport public excelenta.

Mereu la timp!


Transportul public japonez are o reputatie excelenta pentru a fi eficient, curat, punctual si extrem de confortabil. Se spune ca trenurile au intarzieri de maxim cateva secunde pe an.

Aplicatia Tokyo Metro pentru transportul cu metroul


Deplasarea prin Tokyo cu metroul este incredibil de usoara, sigura si convenabila. In plus, poti descarca aplicatia pentru telefon Toyko Metro pentru a naviga rapid prin oras.


Numere de telefon importante si pentru urgente


In cazuri de urgenta, iata toate numerele importante pe care trebuie sa le stii:

119 – Urgenta medicala / Ambulanta / Incendiu 110 – Politie 118- Garda de Coasta 03 3501 0110 – Politia de limba engleza din Tokyo (in zilele lucratoare 08:30-17:15) Serviciul de informare al institutiei medicale metropolitane din Tokyo ofera un serviciu de traducere de urgenta prin telefon – 03 5285 8185.


Vacanta placuta!



Citeste si:



Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

Kommentare


bottom of page