top of page

Top obiective turistice pe care trebuie neaparat sa le vizitezi in Brasov!

Brasov, cel mai turistic oras din Romania (dupa Bucuresti) ofera de toate vizitatorilor sai. De la restaurante de top (vezi aici top 5 restaurante in Brasov) pana la trasee montane de explorat si aqua park-uri indoor in care sa te balacesti, Brasovul este un mix perfect pentru o vacanta relaxanta la munte.


Hai sa descoperim impreuna ce poti sa faci intr-o vacanta la Brasov!


Sa incepem, zic.


1. Biserica Neagra


Daca vizitezi Brasov, Biserica Neagra din centrul orasului este probabil pe lista ta de obiective turistice. Acest monument istoric emblematic este cea mai importanta biserica gotica din tara si una dintre cele mai mari biserici medievale din aceasta parte a Europei.

Ceea ce este interesant este ca are cel mai mare clopot din tara, alaturi de cea mai bogata colectie de covoare anatoliene din toata Europa.

Biserica si-a primit numele dupa ce un incendiu a distrus-o partial în 1689, lasand fatadele negre din cauza fumului. Restaurarea a durat aproape 100 de ani si din structura originala a supravietuit doar o placa de lemn.




2. Strada Sforii


Strada Sforii este una dintre cele mai vizitate atractii din Brasov deoarece se spune ca este una dintre cele mai inguste strazi din Europa. Strada are 80 de metri lungime si latimea variaza intre 111 si 135 de centimetri.

Situata in apropiere de centrul orasului, a fost construita ca un coridor pe care pompierii il puteau folosi in secolul al XVII-lea si astazi reprezinta un loc de intalnire popular si, de asemenea, unul dintre cele mai fotografiate obiective din Brasov.



3. Literele BRASOV de pe muntele Tampa


Unul dintre primele lucruri pe care le vei observa odata ajuns in centrul vechi al Brasovului este sigla orasului Brasov de pe muntele Tampa - te vei simti ca la Hollywood cu siguranta, mai ales cand vei afla ca poti ajunge fix langa ele daca faci o mica excursie.


Ajungi usor pe platforma de langa litere fie cu ajutorul unei telecabine fie prin doua trasee prin padure (daca nu ai conditie fizica sau vrei sa ajungi mai repede sus, nu-ti recomand traseele prin padure). Odata ajuns pe platforma privelistea este incredibila.



4. Aventura Parc Brasov


Deja prezenti in mai multe orase din tara, Aventura este un parc de alpinism de agrement cu o serie de trasee de franghie cu dificultati diferite (de la mica la foarte mare, inclusiv trasee prin copaci pentru copii) si o tiroliana lunga deasupra lacului de langa parc.


Preturi


Tarifele de acces si implicit de distractie, sunt de 80 lei / pers / adult / 3 ore si 70 lei pentru copii (de la 4 la 11 ani). Lista completa de preturi o gasesti aici.



5. Aqua Park Paradisul Acvatic


Daca vrei sa te balacesti si sa te dai pe tobogane sau daca pur si simplu vremea este neprietenoasa, atunci Paradisul Acvatic este alegerea potrivita.

Cu o capacitate de 3000 de persoane, aqualand-ul dispune de: 6 piscine interioare, piscine in aer liber, lazy river, tobogane cu apa interioare si exterioare, saune, jacuzzi, grota de relaxare, saloane de masaj, sala de fitness, teren de fotbal acoperit, restaurante si terase.


Tarife si program


Regaseste tarifele de acces mai jos. Pentru tarifele complete si programul de acces, acceseaza acest link.


Spor la vizitat!


Citeste si:


Cu amuzament,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy

Comments


bottom of page