top of page

Top obiective de vizitat in Madrid, Spania!

Madrid, capitala Spaniei si orasul luminilor stralucitoare (supradenumit), al tapas-urilor delicioase si al vietii de strada atmosferice. Poate ca acest oras uimitor sa nu aiba viata de noapte sau plajele unor locuri precum Barcelona sau Valencia, dar o compenseaza cu multa cultura si autenticitate.

Te invit sa parcurgem impreuna acest articol in urma caruia vei putea ca in urmatoarea excursie la Madrid sa petreci cateva zile asa cum o fac madrilenii!


Sa incepem, zic.



Parcul El Retiro


Parcul El Retiro este o fasie frumoasa de natura chiar in inima orasului si un sit desemnat in patrimoniul mondial UNESCO. Aici veti gasi frumoase alei de pietris, larg deschise, la umbra uriasilor castani, stejari si chiparosi (mai mult de 15.000 de copaci in parc). Cel mai vechi copac gasit aici a fost plantat în 1633!


Palacio de Cristal


Palacio de Cristal (palatul de sticla) este situat in inima Parcului El Retiro. In forma de cruce greceasca, aceasta frumoasa sera de sticla atinge o inaltime de 22 de metri si apare aproape peste apa, inconjurata de superbi castani inalti. Toamna, rosul si portocaliul uimitor al acestor culori este cu adevarat ceva de vazut!


Gara Atocha-Renfe


Cele mai multe gari din intreaga lume nu merita cu adevarat sa fie vizitate in adevaratul sens al cuvantului, deoarece sunt pur si simplu folosite pentru a ajunge din punctul A in B. Cu toate acestea, Gara Atocha este exceptia de la aceasta regula! Aceasta statie incredibila gazduieste o gradina tropicala vasta, plina cu plante si copaci unici care cresc la inaltimi enorme si ajung aproape in varful arcului acoperisului statiei. Este ciudat sa vezi aceasta jungla in interiorul unei statii de tren, ceea ce o face una dintre cele mai unice gari din lume!


Piata San Miguel

Piața San Miguel exista inca de la inceputul anilor 1900 ca piata alimentara. Acum, este cunoscut pentru tarabele sale cu mancare gourmet; gazduieste chiar si bucatari cu stele Michelin! Este un loc fantastic pentru a incerca unele dintre cele mai bune delicatese din Madrid (si din toata Spania!). Fie ca este deliciosul Jamon Iberico sau cele mai bune masline si stridii spaniole, exista ceva pentru toate papilele gustative.


Muzeul Reina Sofia


Muzeul Reina Sofia este un centru de arta moderna, contemporana, care gazduieste lucrarile unora dintre cei mai mari artisti precum Dali si Picasso. Oamenii vin din toata lumea pentru a vedea celebra piesa a lui Picasso „Guernica” (Picasso s-a nascut in Malaga). Nu numai ca arta este uimitoare, dar si cladirea este frumoasa; marea cladire alba neoclasica a fost candva un spital, dar acum gazduieste muzeul.


Palacio Real (Palatul Regal)


Palacio Real (Palatul Regal) este cea mai mare cladire din Madrid, inconjurata de piete largi deschise si gradini elegante. De asemenea, de la nivelul terasei poti vedea privelisti incredibile ale peisajului rural din jurul Madridului. In plus, vei fi parte din atmosfera muzicienilor si artistilor stradali care vin in piata pentru a castiga bani, creand o atmosfera placuta si plina de viata.

Pro tip: alatura-te popularului tur de mers pe jos (walking tour), inclusiv vizita la Palatul Regal


Parcul Cerro del Tio Pio


Ce este o excursie in oras fara o priveliste epica a apusului? Cerro del Tio Pioeste un parc frumos pe deal, chiar la marginea orasului. Inainte, aici a fost un loc de eliminare a deseurilor, astfel ca terenul implicit denivelat a creat o multime de dealuri mici pentru ca tu sa stai si sa te bucuri de privelistile Madridului.

Vino la apus pentru o atmosfera plina de agitatie si un peisaj frumos!


Comments


bottom of page