top of page

Partea II este aici! Top 10 cele mai bune filme de razboi pe care trebuie sa le vezi acum!

Multi ati intrebat ce rost are un top cu filme de razboi in aceste momente. Este important sa nu ne uitam trecutul pentru a evita riscul de a-l repeta si filmele (de multe ori povesti bazate pe realitate) sunt ca un reminder vizual in acest demers.

Este evident ca nu puteam cuprinde cele mai bune filme de razboi intr-un top de 10. Asa a aparut aceasta parte a-2a. Daca nu ai citit inca prima parte o poti face aici:



Sa incepem, zic.


11. Letters from Iwo Jima (2006) - IMDB: 7.9


Povestea bataliei de la Iwo Jima dintre Statele Unite si Japonia Imperiala in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, asa cum este spusa din perspectiva japonezilor care au luptat-o.




12. The Front Line (2011) - IMDB: 7.3


Daca vreti o schimbare de peisaj fata de toate filmele cu "eroi" americani, urmariti acest film. Este o drama centrata pe batalia finala a razboiului din Coreea care va determina granita finala dintre nord si sud.


13. Fortress Of War (2010) - IMDB: 7.4


O drama de razboi plasata in timpul invaziei naziste a Uniunii Sovietice in iunie 1941, in care trupele sovietice s-au pastrat timp de noua zile intr-o fortareata a granitei. Sau puteti sa-i boicotati pe rusi si sa dati skip acestui film :)


14. Hacksaw Ridge (2016) - IMDB: 8.1


Medic in armata americana in al Doilea Razboi Mondial, Desmond T. Doss, care a servit în timpul bataliei de la Okinawa, refuza sa omoare oameni si devine primul om din istoria Americii care a primit Medalia de Onoare fara sa traga niciun foc. Sa nu-ti fie rusine ca plangi la acest film, este o realizare cinematografica deosebita.



15. Savior (1998) - IMDB: 7.2


Un mercenar impietrit din Legiunea Straina incepe sa-si gaseasca propria umanitate atunci cand se confrunta cu atrocitatile din timpul luptelor din Bosnia. Atentie, este un film destul de dur, cu multe scene grafice.


16. Fury (2014) - IMDB: 7.6


Filmul povesteste evenimentele din aprilie 1945, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Personajul principal interpretat de Brad Pitt (WarDaddy) este un sergent american cu mare experienta in lupta care impreuna cu echipajul sau de cinci oameni, patrunde in spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigasa care ar trebui sa dea ultima lovitura fortelor armate ale Germaniei naziste, conducand un tank tip Sherman supranumit Fury.


17. Full Metal Jacket (1987) - IMDB: 8.3


Un marinar american pragmatic observa efectele dezumanizante pe care razboiul din Vietnam le are asupra colegilor sai recruti, de la antrenamentul lor brutal în tabara de pregatire pana la luptele sangeroase de strada din Hue.




18. 13 Hours - The Secret Soldiers of Benghazi (2016) - IMDB: 7.3


Am vazut de curand acest film, din intamplare si plictiseala. 2h24min in care nu m-am miscat de pe canapea. Nici macar popcorn n-am mancat. Daca vrei un film cu super suspans, inspirat dupa o poveste adevarata, nu te gandi de doua ori daca merita aproape 2 ore jumatate din timpul tau. Descriere oficiala: In timpul unui atac asupra unui complex american din Libia, o echipa de securitate se lupta sa dea sens haosului.



19. Rescue Dawn (2006) - IMDB: 7.3


Lupta epica de supravietuire a unui pilot de lupta american dupa ce a fost doborat intr-o misiune peste Laos in timpul razboiului din Vietnam. Un film in care Christian Bale face inca un rol exceptional intr-un film despre supravietuire. Inspirat dintr-o poveste adevarata.

20. Saving Private Ryan (1998) - IMDB: 8.6


Prepare popcorn, nachos, si tot ce mai ai prin casa. Dupa ce o sa-l vizionezi o sa cauti pe google "movies like Saving Private Ryan" si filme cu Tom Hanks. Plot oficial: Dupa debarcarea in Normandia, un grup de soldati americani merg in spatele liniilor inamice pentru a recupera un parasutist ai carui frati au fost ucisi in actiune.



Spor la vizionat!



Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy

1,018 views0 comments

Comments


bottom of page