top of page

Informatii utile pe care trebuie sa le stii inainte de a pleca in vacanta in Dubai!

Ah, Dubai. Atatea lucruri s-au scris despre acest oras minunat in care soarele straluceste necontenit aproape 365 de zile pe an. Cu temperaturi minime de 20-25 gr. C si plaje cu nisip fin, este destul de usor de ghicit ca Dubai este o destinatie de vacanta apreciata la nivel mondial.

Bun. Sa zicem ca te-ai hotarat sa pleci in vacanta in Dubai. Vezi mai jos informatii utile si care te-ar putea ajuta inainte de plecarea propriu zisa.

Sa incepem, zic.


Urmareste actualizarile conditiilor de calatorie spre Dubai pe site-ul oficial MAE


Vaccinat sau nu, cu test sau fara. Oricare ar fi conditiile de ajungere si sedere in Dubai, este vital sa urmaresti constant informatiile actualizate pe site-ul ministerului afacerilor externe pentru a fi sigur ca vei putea calatori in siguranta spre o vacanta perfecta.

Viziteaza site-ul MAE (sectiunea Emiratele Arabe Unite) aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3693


Moneda oficiala in Dubai este Dirhamul


Moneda din Dubai este dirhamul, prescurtat la AED (dirhamul Emiratelor Arabe Unite). Un dirham este impartit în 100 de fili. Dirhamul este interconectat cu dolarul american inca din 1997, ceea ce inseamna ca nu exista variatie pentru cursul AED - USD. Un dolar american valoreaza 3,67 AED. Mai jos niste preturi raportate la dolar, intrucat aceasta este cea mai buna forma de raportare pentru Dubai.

Sticla mica de apa: 1,5 AED (50 de centi)

Big Mac: 16,75 AED (4,5 USD)

Shaworma: 5 AED (1,4 USD)

Calatorie scurta cu taxiul: 12 AED (3,3 USD)

Metrou din Dubai (3 zone): 5,8 AED (1,6 USD)

Bilet de cinema (standard): 35 AED (9,6 USD)

Plimbare cu Abra prin pârâul Dubai: 1 AED (27 cenți USD)

In raport cu leul romanesc, un dirham valoreaza aproximativ 1.23 Ron (1 AED = 1.23 Ron).



Vremea este excelenta pe toata durata anului


Localizata pe coasta in Peninsula Arabica, Dubai se bucura de un climat cald tot anul. Lunile de „iarna” durează din octombrie până în mai, cu temperaturi calde variind intre 20–35 gr C.

Sezonul de vara dureaza din iunie pana in septembrie, cu temperaturi mari spre foarte mari ajungand chiar si la 45 gr. C. Umiditatea este si ea un factor important, astfel ca trebuie sa ai in vedere ca valorile ridicate de umiditate te vor face sa transpiri instant in perioadele extrem de calde. Daaar, aerul conditionat exterior (in statiile de autobuz si tunelurile de metrou exterioare) precum si gama larga de facilitati si atractii interioare si exterioare a orasului face ca Dubaiul sa fie o destinație de vacanta "vizitabila" pe tot parcursul anului.




Nu ai nevoie de viza pentru a merge in Dubai - du-te linistit cu pasaportul


In conditii normale, cetatenii romani pot calatori in Emiratele Arabe Unite numai cu pasaportul simplu, care trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului. Pasaportul temporar romanesc nu este recunoscut de autoritatile statului, iar politia de frontiera nu va permite intrarea titularilor acestui tip de pasaport pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Perioada maxima de sedere pentru titularii pasapoartelor simple este de 90 de zile intr-un interval de 180 de zile. Potrivit Acordului dintre Uniunea Europeana si Emiratele Arabe Unite privind scutirea de vize de scurta sedere, intrat în vigoare la data de 6 mai 2015, cetatenii europeni, inclusiv cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare in acest stat.

(text preluat de pe mae.ro)


Dezactiveaza datele mobile inainte de a ajunge in Dubai! Ai wifi prin majoritatea zonelor din oras!


Este extrem de scump sa navighezi pe internet folosind datele mobile in Dubai. La fel de scump este sa-ti dai mesaje sau sa suni in Romania sau alte tari. Alternativa cea mai buna este sa iti iei o cartela sim locala sau sa te bucuri de vacanta si sa folosesti numeroasele puncte wifi oferite de oras.


Mai jos vezi tarifele pe care le practica Orange pentru servicii de tip roaming in Dubai (extras de pe site-ul orange.ro):

La 11 euro/mb, poate ar fi bine sa eviti facebook-ul folosind datele mobile. De fapt, esti in concediu - bucura-te si tu!

Vrei sa conduci in Dubai? Ce trebuie sa stii daca inchiriezi masina


Daca te-ai decis ca vrei sa te plimbi cu un Ferrari prin desert sau cu un Lamborghini pe bulevardul cu 8 benzi al Dubaiului, trebuie sa stii urmatoarele informatii: se conduce in sistem european pe partea dreapta a drumului, sosele sunt impecabile, utilizarea centurii este obligatorie, consumul de alcool (dooh) este strict interzis, suni la numerele de urgenta de mai jos in caz de accident etc.

Dar ce este cel mai important de retinut este ca ai nevoie de permis de conducere international pentru a putea conduce in Dubai.




Numere de urgenta si ambasada Romaniei in Emiratele Arabe Unite


In caz de urgenta in timpul vacantei in Emiratele Arabe Unite, poti suna la: - 911 pentru politie - 998 pentru ambulanta - 997 pentru pompieri - 996 pentru Paza de Coasta

De asemenea, te pot ajuta si aceste numere: +971 800 4438 pentru probleme de securitate turistica +971 800 342 pentru Autoritatea de Sanatate din Dubai +971 600 545 555 pentru preocupari legate de consumatori


Ambasada Romaniei nu este in Dubai ci in Abu Dhabi (https://abudhabi.mae.ro/), dar chiar si asa, in Dubai vei gasi Consulatul General al Romaniei in Dubai (https://dubai.mae.ro/).



Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy




973 views0 comments

Comments


bottom of page