top of page

Google inchide serviciul de traducere Google Translate in China!

Google si-a retras motorul de cautare din China in 2010 din cauza cenzurii guvernamentale pe internet. De atunci, Google a avut o relatie dificila cu piata chineza. Sfarsitul serviciului Google Translate in China marcheaza o noua retragere a gigantului tehnologic din SUA din a doua economie din lume.



Utilizarea scazuta ar fi motivul oficial!


Google a declarat luni ca a inchis serviciul Google Translate in China continentala, invocand utilizarea scazuta. Miscarea marcheaza sfarsitul unuia dintre ultimele sale produse ramase in a doua economie din lume. Site-ul web dedicat Chinei continentale pentru Google Translate redirectioneaza acum utilizatorii catre versiunea Hong Kong a serviciului. Cu toate acestea, acesta nu este accesibil din China continentala.


Declaratia celor de la Google


„Intrerupem Google Translate in China continentala din cauza utilizarii reduse”, a spus Google intr-un comunicat.

Google a avut o relatie tensionata cu piata chineza. Gigantul tehnologic din SUA si-a retras motorul de cautare din China in 2010 din cauza cenzurii guvernamentale stricte online. Celelalte servicii ale sale, cum ar fi Google Maps si Gmail, sunt, de asemenea, blocate efectiv de guvernul chinez.

Drept urmare, concurentii locali, cum ar fi motorul de cautare Baidu si gigantul de retele sociale si de jocuri Tencent, au ajuns sa domine peisajul internetului chinez in domenii de la cautare la traducere.

Google are o prezenta foarte limitata in China in aceste zile. O parte din hardware-ul sau, inclusiv smartphone-urile, sunt fabricate in China. Dar The New York Times a raportat luna trecuta ca Google a mutat o parte din productia smartphone-urilor sale Pixel in Vietnam.


7 views0 comments
bottom of page