top of page

Cum sa iti revii dupa o noapte de betie? Sfaturi utile.

Chiar daca aseara erai zmeu si nu te oprea nimic din petrecut, in aceasta dimineata viata e grea. Rau. Te uiti in jur si ii multumesti divinitatii ca e weekend (nasol, daca te-ai trezit mahmur si e miercuri), astfel ca macar poti sa bolesti acasa.

Bineinteles ca apa nu a facut parte din meniul tau de aseara, astfel ca hai sa vedem cum poti sa faci sa iti revii in cel mai scurt timp.


1. Shaorma de aseara, muratura din aceasta dimineata


Ordinar mai esti daca te-ai gandit ca o sa-ti re-mananci shaorma de aseara. Este mult mai simplu de atat - si mai putin scarbos. Trebuie sa bagi muraturi. Pe langa castraveciori, ardei sau conopida, cea mai buna pentru mahmureala este zeama de varza. Bea-o ca pe prima bere de aseara si nu vei mai avea probleme cu durerile de cap sau de rau la stomac.


2. Bea apa, macar acum


Vrei sa recunosti sau nu, apa chiar exista. Desi aseara negai existenta acestui lichid, azi e momentul sa incepi o noua relatie de dragoste, buson la buson cu sticla de apa. Deshidratarea cauzata de alcoolul din zecile de pahare pe care le ingurgitai aseara de parca se anuntase sfarsitul lumii, iti va da serioase batai de cap - la propriu. Si de acum inainte, pe langa celebra Nu mai beau niciodata! aminteste-ti ca atunci cand esti iar prost, macar sa bei apa intre reprizele de bautura.

Citeste si:


3. Aia cu mancatu' gras nu e pentru toti


Nu toti pot sa manance ciorbe pline de grasime sau carnati uleiosi pentru a-si reface rezervele energetice si sa-si revina din mahmureala, asa ca la acest punct nu trebuie sa mai fi ca aseara (prost). Mai bine mananci ceva care stii ca nu iti provoaca rau si stai linistit.


4. Evita triatlonul imediat dupa o noapte de betie


Desi pare de la sine inteles si ai jura ca tu nu faci, multi zmei se duc la sala in ziua premergatoare unei betii ca la carte. Isi taraie lesul pe banda, apoi se forteaza sa ridice greutati si la final senzatia de rau este mult amplificata. Evita sa vomiti pe tipa aia buna de la sala si macar azi, da-i cu skip. Ca in rest oricum nu te duci.


Pro tip: Du-te la o plimbare lejera in parc - aerul proaspat te va ajuta sa treci peste senzatia de rau si scapi si de cicaleala de dimineata.

Citeste si:


5. Altele, remedii cum ar veni


Poti incerca sa bei fresh-uri de fructe (vitamine, fructoza, refacere rezervelor de zahar din sange, nimicuri din astea...), sa bagi o banana (potasiu, elimina arsurile la stomac, normalizarea tensiunii arteriale, blablabla) sau chiar sa inlocuiesti cafeaua cu un ceai verde (vezi aici beneficiile ceaiului verde).


Si acum sa rostim pentru a mia oara sfantul "Nu mai beau niciodata" si sa mergem la bar!




Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy

Comments


bottom of page