top of page

City-break Bari: Tot ce trebuie sa stii inainte de a pleca in vacanta in sudul Italiei!

Ahh, Bari. Un oras minunat cu iz de Cuba din sudul Italiei. Palmierii si cladirile coloniale iti vor da un sentiment ca ai ajuns in alte parte a lumii. Oricum ar fi, Bari nu se compara cu restul oraselor marine din Italia. Vezi in continuare de ce!

Sa incepem, zic.


Citeste si:



Unde este Bari si cum ajungi acolo?


Evident, iti recomand sa mergi in Bari cu avionul. Este rapid, ieftin si super comod. Faci aproximativ 1h45min pana in Bari si iti ramane suficient timp sa te plimbi, sa mananci si sa te bucuri de acest oras minunat.

La o scurta cautare pentru luna Iunie (03-10 Iunie) biletele de avion te costa aproximativ 240 Ron/persoana cu Wizz Air. In plus, si orele de zbor sunt decente aka nu trebuie sa te trezesti la 4 dimineata sa prinzi avionul. Pomana, domnule!



Urmareste actualizarile conditiilor de calatorie spre Italia pe site-ul oficial MAE


Oricare ar fi conditiile de ajungere si sedere in Italia la momentul in care te hotarasti sa pleci in vacanta (chiar daca esti vaccinat sau nu, testat sau nu), este vital sa urmaresti constant informatiile actualizate pe site-ul ministerului afacerilor externe pentru a fi sigur ca vei putea calatori in siguranta spre o vacanta perfecta.

Vezi aici sectiunea MAE pentru a afla care sunt conditiile de calatorie in Spania


Mergi cu trenul! Este cea mai buna alegere!


Vei calatori mult in Bari (ma rog, in imprejurimile orasului) iar trenul este prietenul tau. Cu preturi de cativa euro per persoana, vei putea sa ajungi in statiuni/orase super celebre precum Polignano a Mare, Alberobello sau Monopoli (vezi mai jos) in cateva zeci de minute!


1. Sudul Italiei este mult mai ieftin fata de nordul tarii


Un lucru pe care trebuie sa il stii din start in momentul in care te-ai hotarat sa calatoresti in sudul Italiei, este ca in aceasta parte a tarii totul este mai ieftin (si mai bun, mi-as permite sa adaug). Mancarea, transportul, cazarea. Cel putin mancarea in sudul Italiei....mmmamma Mia! Este ceva divin!


2. Mananca cea mai buna mancare la restaurantele locale (bonus: locatia in care am fost noi!)


In Bari se mananca bine. Extrem de bine. Si super ieftin daca nu mananci la restaurantele "pentru turisti". Pizza este un preparat ridicat la rang de arta in Bari - similar cu pizza din Napoli sau Florenta, este extraordinara.

Evident, nu cred ca trebuie sa iti mai spun ca pizza in Italia nu e ca pizza in Romania (plina de chestii). Dar e a naibii de buna.

BONUS: Cea mai buna pizza pe care am mancat-o in Bari (si super ieftina) am gasit-o la aceasta afacere de familie. In plus, nu au doar pizza!



3. Cazarea este ieftina, chiar si la hoteluri de 4-5 stele!


Desi noi am stat la hotel Boston 3* (decent, dar nu ceva wow), in Bari sunt hoteluri foarte frumoase si ieftine daca stai sa compari cu restul Italiei. Mai jos un exemplu de hoteluri de 4* la o scurta cautare pe booking in aceeasi perioada (03-10 Iunie) in care am cautat si avionul:

Practic, poti merge la hotel de 4* in Bari cu 364 ron/2 persoane/noapte. Say wooot?!?


4. Polignano a Mare: neaparat trebuie sa iti planifici o excursie de o zi aici


Polignano a Mare este genul de statiune pe care o vezi in poze pe net. Literalmente, cand cauti Bari pe google, iti vor aparea inevitabil imagini din Polignano a Mare. Este obligatoriu sa ajungi aici daca mergi in Bari. Calatoria cu trenul te va costa cativa euro si vei ajunge super repede (30'). Las mai jos cateva imagini din Polignano:

Daca timpul iti permite, cazeaza-te o seara aici si ia cina la celebrul restaurant Grotta Pallazese (verifica inainte meniul pentru ca preturile la acest restaurant nu sunt chiar mici)


5. Trebuie sa ai tot timpul costumul de baie la tine / pe tine!


Pentru ca te vei plimba si explora mult in afara orasului Bari (vezi sectiunea Bonus de mai jos), trebuie sa ai tot timpul costumul de baie in ghiozdan sau pe tine! Sunt atat de multe plaje frumoase in/in afara Bari-ului, incat o sa-ti para rau daca nu te scalzi in apele cristaline ale marii Adriatice!


Bonus: Viziteaza Alberobello si Monopoli!


La cativa euro si 30-45 minute distanta de Bari se afla orasele Alberobello (cunoscut pentru casutele Trulli) si Monopoli (cu o plaja superba). Nu-ti zic mai multe, te las sa le descoperi singur in pozele de mai jos! Dar nu le rata daca planifici o vacanta in Bari!

Comuna Alberobello cu casutele iconice (patrimoniu UNESCO) Trulli.

Orasul Monopoli, cu cladiri istorice si o plaja superba in care ne-am pierdut jumatate de zi.

Citeste si:

Spor la vacanta!


Cu seriozitate,

Geo, "Sefu" la Casa

@TheGuy




Kommentare


bottom of page